Bekkenklachten? Oefentherapie!


 

Klik op de foto voor een filmpje over het nut van oefentherapie bij bekkenklachten.

Zorgkaart Nederland

 

Patiënten zijn supertevreden over de behandeling van de oefentherapeut Cesar / Mensendieck!

 

Op Zorgkaart Nederland wordt de oefentherapeut beoordeeld met een 9.1 gemiddeld.

 

Kijk op www.zorgkaartnederland.nl

Politiek manifest: Geef handen aan de participatiemaatschappij door inzet paramedici

Het Paramedisch Platform Nederland (PPN) - waar de VvOCM deel van uitmaakt - heeft dit voorjaar het manifest ‘Geef handen aan de participatiemaatschappij door inzet paramedici’ aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

Sabine Uitslag biedt namens het PPN het manifest aan

In het manifest pleit PPN voor betere inzet van het netwerk van samenwerkende paramedici in de eerstelijns zorg. Hierdoor kan minstens 741 miljoen euro aan ziektekosten bespaard worden, aldus PPN. Aanleiding voor het aanbieden van dit manifest was het debat over de eerstelijns zorg dat 21 februari plaatsvond.
Lees verder

Minister Schippers reageert positief op PPN-manifest

Oefentherapie Cesar - Mensendieck: wat is dat?

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Oefentherapie Cesar-Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. Kenmerkend voor oefentherapie Cesar-Mensendieck is dat de oefentherapeut altijd kijkt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden.


De oefentherapeut: 
UW SPECIALIST VOOR GEZOND BEWEGEN!

Lees meer


Tabletnek, Gamerug ...

Oefentherapeuten Cesar/Mensendieck zien een groeiend aantal jongeren op hun spreekuur met een tabletnek. Uit de meeste recente cijfers van het Zorgkompas blijkt zelfs dat 40 procent van de 8- tot 18-jarigen last van nek- en rugklachten heeft. De grootste boosdoeners zijn de tablet en smartphone.

 

De oefentherapeut raadt ouders aan hun kinderen niet langer dan een halfuur achter elkaar op een tablet te laten zitten en af te wisselen met de houding. Meer weten? Ga voor een goed advies naar de oefentherapeut Cesar/Mensendieck!

Lees verder

Op zoek naar een oefentherapeut?

Vind een oefentherapeut bij u in de buurt

Basis- of Aanvullende verzekering: verzeker u goed voor oefentherapie

Oefentherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Vergoeding hangt dan af van uw leeftijd en de vraag of u een aandoening hebt die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ staat. Ook is vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk.

Is uw huidige polis toereikend? Lees verder onder 'Vergoeding door uw zorgverzekeraar'.

Downloaden

Folder 'Wat is oefentherapie'

Geplaatst op 04 juli 2016

Folder voor verwijzers

Geplaatst op 04 juli 2016

Folder Psychosomatische Oefentherapie

Geplaatst op 14 april 2016

Folder Kinderoefentherapie

Geplaatst op 14 april 2016

Folder 'Vitaal ouder worden'

Geplaatst op 14 april 2016

Bereikbaarheid VvOCM

Het secretariaat van de VvOCM is van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar van 8.30 - 14.30. Op vrijdag zijn wij gesloten. U kunt altijd mailen naar info@vvocm.nl