Kinderen met rugpijn

Kinderen zitten heel veel, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Zowel op school als thuis - en vaak achter een scherm. Hierdoor krijgen ze op steeds jongere leeftijd last van hun rug, nek en schouders. Sofia (11 jaar) heeft last van een stijve rug. Daarvoor gaat zij naar de oefentherapeut Cesar/Mensendieck. 
Het Jeugdjournaal besteedde aandacht aan dit onderwerp. Klik op het plaatje om deze uitzending terug te kijken.Zit met Pit!

Zit met Pit! is een landelijk lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5, gericht op het aanleren van een goede (werk)houding en een gezonde balans tussen zitten en bewegen. Het programma wordt in de klas aangeboden door een fysio-, ergo- of oefentherapeut. Biedt jouw school nog geen Zit met Pit! Lees dan snel verder

 

Kinderen en juf over Zit met Pit!

Oefentherapie & chronische pijn

Pijn is een waarschuwing van het lichaam. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak en na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak gaat deze pijn weer over. Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan drie maanden blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. Chronische pijn kan direct gevolgen hebben voor het dagelijks leven. Je gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn. Of je bijt juist door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is. 

 

Goede begeleiding door een therapeut die geschoold is in de behandeling van chronische pijn kan jou helpen weer grip te krijgen op jouw klachten. Meer weten over het nut van oefentherapie bij chronische pijn?

Lees verder

Oefentherapie Cesar/Mensendieck: grip op houding en bewegen

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. 

 

Kenmerkend voor oefentherapie Cesar en Mensendieck is dat de oefentherapeut niet alleen kijkt naar de klacht zelf, maar vooral naar waar die klacht vandaan komt. Vaak heeft dit met jouw houding en/of beweeggedrag te maken. Dit is de basis voor de behandeling. Groot voordeel van deze aanpak is dat de oorzaak van de klacht structureel wordt aangepakt, omdat je weet waarom die is ontstaan! Kortom: je weet zelf beter waar je met jouw lijf mee bezig bent. En krijgt daarmee grip op eigen houding en bewegen.

Lees verder

Op zoek naar een oefentherapeut?

Vind een oefentherapeut bij u in de buurt

Basis- of Aanvullende verzekering: verzeker u goed voor oefentherapie

Oefentherapie Cesar / Mensendieck wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Vergoeding hangt dan af van uw leeftijd en de vraag of u een aandoening heeft die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ staat. Ook is vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Is uw huidige polis toereikend?
Lees verder onder 'Vergoeding door uw zorgverzekeraar'.

Slapeloosheid? Oefentherapie helpt!

Slapeloosheid? Ga naar de oefentherapeut voor een effectieve manier om je slaapprobleem aan te pakken. Vaak is er een relatie tussen de slaap en bestaande lichamelijke of mentale problemen. Een oefentherapeut die geschoold is in behandeling van slapeloosheid ziet allerlei klachten in de praktijk. 

De slaapoefentherapeut gaat samen met jou aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken. 
Lees verder

 

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van de VvOCM