Sport: klachten of blessures

- Waarom doen mijn achillespezen altijd pijn na het hardlopen? 
- Ik heb een blessure en wil zo snel mogelijk weer mijn sport kunnen beoefenen ...
- Hoe kan ik er voor zorgen dat ik niet telkens last heb van mijn schouder tijdens het volleyballen?
- Tijdens het sporten slaat mijn ademhaling altijd op hol!

Zomaar een greep uit de vele vragen die een sportoefentherapeut gesteld krijgt in zijn praktijk. Herkent u één van deze vragen? Ga dan eens naar de oefentherapeut.

 

Wat doet de oefentherapeut?

De sportoefentherapeut is een adviseur, begeleider en behandelaar op het gebied van sport en beweging. Sportoefentherapeuten bieden begeleidingstrajecten op maat aan voor zowel de beginnende sporter, de recreant als de topsporter. Het verbeteren van houding en beweging van de sporter staat tijdens de behandeling centraal. En de sportoefentherapeut leert de sporter om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van zijn fysieke mogelijkheden. De sporter krijgt inzicht in de wijze waarop hij zijn eigen mogelijkheden kan benutten om zo zijn houding en bewegen te ontwikkelen, te verbeteren en/of te herstellen. 

 

De behandelingen van de sportoefentherapeut worden zoveel mogelijk uitgevoerd op de locatie/in de omgeving waar de sporter zijn sport beoefent (in de context). Dit betekent dat u als u met een klacht komt, ontstaan bijvoorbeeld in de tennis-, voetbal-, hardloop- of hippische sport dan wordt er ook onderzoek verricht en behandeld in de sport specifieke situatie. dit is tenslotte de situatie waar de klachten zich voordoen en dan de ideale plek om te werken het het herstel/verbetering van deze klachten. Zo kan de therapeut u ook direct helpen met het leren toepassen van de verbetertips tijdens de training/wedstrijden. 


In dit filmpje krijg je meer informatie over sportoefentherapie

 

Indicaties voor de sportoefentherapie zijn:
Klachten of blessures die ontstaan zijn tijdens of na het sporten. Zoals een zeurend gevoel of een beweging die irritaties geeft tijdens het sporten
Klachten of blessures die te maken hebben met ademhaling en ontspanning.
Geen klachten, maar een vaak terugkerend probleem, door bijvoorbeeld een verkeerd looppatroon.
Preventief om blessures te voorkomen.