Wanneer oefentherapie?

Het schiet weer eens in uw rug. Nekpijn die maar terug blijft komen. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer heeft gezeten. Hoe vaak denkt u niet ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of ‘Tja, daar is toch niets aan te doen’. Wanneer u wel op zoek zou gaan naar een oplossing, dan blijkt het moeilijk om de klachten goed te duiden. Laat staan deze weg te nemen. De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten.

 
Klik hier voor een filmpje over 'Wat is oefentherapie?' (ca. 3 minuten) 

 

 

 

Welke klachten?

De oefentherapeut biedt hulp bij pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat en houdingsafwijkingen. Klik hieronder voor meer informatie over wat de oefentherapeut voor u kan betekenen.
Ik heb:
- ademhalingsklachten
- artrose
- de ziekte van Bechterew
- last van bekkenklachten 
- chronische pijn
- last van mijn heup, knie en/of voet
- hoofdpijn (vanwege stress)
- last van incontinentie 

- multiple sclerose (MS)
pijn in mijn nek, schouder(s) en/of arm(en)
- de ziekte van Parkinson
rugpijn
- klachten aan mijn rug of schouders vanwege het werk dat ik doe
klachten na of tijdens het sporten
- last van stijfheid en klachten omdat ik ouder word
- klachten tijdens mijn zwangerschap aan bekken en/of rug
- scoliose

 

Specialist

Naast algemene oefentherapie zijn er twee specialisaties:
kinderoefentherapie, bij problemen in de (senso)motorische ontwikkeling van kinderen, en
- psychosomatische oefentherapie, bij klachten die te maken hebben met stress, angst of paniek, hyperventilatie, overspanning, burnout en psychosomatische klachten. 

 

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Hij of zij heeft de opleiding oefentherapie Cesar of Mensendieck afgerond en is een bevoegd therapeut. Samen met uw oefentherapeut maakt u een plan om van uw klachten af te komen en nieuwe klachten te voorkomen. Beter worden in bewegen! Daar is maar een kleine stap voor nodig. Blijf daarom niet met uw klachten zitten, maar spreek af met de oefentherapeut.