Scoliose en oefentherapie

Scoliose is een zijdelingse verkromming van de wervelkolom. Er zijn verschillende soorten scoliose, zoals een niet structurele (of functionele) scoliose en de structurele scoliose. Een structurele scoliose is een scoliose die al vanaf jonge leeftijd aanwezig is waarbij de wervels ten opzichte van elkaar gedraaid staan. Een niet structurele of functionele scoliose ontstaat vaak als gevolg van pijn, beenlengteverschil of door een duidelijke voorkeurshouding. Als de scoliose op jongere leeftijd ontstaat, bestaat de kans op verergering van de verkromming, doordat het skelet nog niet is volgroeid. 
Een scoliose heeft de neiging om te verergeren tijdens de groei. Vroegtijdig ontdekken is daarom van groot belang. Op jonge leeftijd is de wervelkolom nog soepel en is correctie van de verkromming beter mogelijk dan op latere leeftijd. 

 

Wat doet de oefentherapeut?

Een oefentherapeut Cesar of Mensendieck is deskundig op het gebied van bewegen en gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met een scoliose. Neem contact op met een oefentherapeut bij u in de buurt voor meer informatie over de mogelijkheden.


Waar vind ik een oefentherapeut?

Met behulp van de praktijkzoeker vindt u snel en eenvoudig een oefentherapeut bij u in de buurt. Klik hier voor de praktijkzoeker.