Bekkenoefentherapie

Pijnklachten in het bekkengebied kunnen ontstaan tijdens of na een zwangerschap, te zware handelingen, een val, maar ook door langdurig een verkeerde houding aan te nemen. De klachten bevinden zich in het gebied van de lage rug, het stuitje, billen, liezen, het schaambeen en het gebied rondom de heupen. Soms is ook de bekkenbodemfunctie verstoord, wat invloed kan hebben op het plassen, de ontlasting en geslachtsgemeenschap. 


Wat doet de bekkenoefentherapeut?
Bekkenoefentherapeuten hebben gerichte scholing en ervaring op het gebied van bekken- en bekkenbodemproblematiek. De bekkenoefentherapeut kan door vraagstelling en onderzoek vaststellen waardoor de klachten ontstaan. Door gerichte oefeningen wordt een betere stand van heup/bekken/onderrug verkregen.

 Stabiliserende oefeningen zorgen voor een blijvend resultaat. Het goed functioneren van de bekkenbodemspieren wordt, indien nodig, in de behandeling betrokken. Daarnaast is het essentieel inzicht te krijgen in houding en beweging in het dagelijks leven om de belasting in het bekkengebied te verbeteren.


Dit filmpje laat een gesprek zien met bekken-oefentherapeute Anja van den Hout over wat bekken-oefentherapie voor jou kan betekenen. Patiëntes Evelien en Masja vertellen hun persoonlijke verhaal en de reden waarom iedereen die zwanger is naar een bekken-oefentherapeut zou moeten gaan. 

efentherapeut?
Waar vind ik een bekkenoefentherapeut?

Met behulp van de praktijkzoeker vindt u snel en eenvoudig een bekkenoefentherapeut bij u in de buurt. Klik hier voor de praktijkzoeker. 

Downloaden

 TitelAangepast opGrootte
Folder Bekkenklachten bij zwangerschap26-1-20161.010,71 KB