Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van de VvOCM.  

Externe evenementen

20 april 2020 - 08 juni 2020

Door: PPN

Cursus 'Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP' (3-daagse training)

20 april, 11 mei en 8 juni 2020

Heb jij ook vaak te maken met cliënten die je op een andere of diepere laag zou willen begrijpen, motiveren of inspireren? Cliënten die je nog directer en duidelijker zou willen steunen in hun veranderingsproces?  Soms zijn er cliënten waarvan je weet dat je ze directer en beter zou kunnen helpen als je ze op een andere manier kunt benaderen of stimuleren.

Lichamelijke veranderingen, beperkingen en ook de omstandigheden van je cliënten kunnen soms overheersend zijn en kunnen de gedachten, stemming en gedrag van je cliënten enorm beïnvloeden.  Als ergotherapeut wil jij je cliënten zo goed mogelijk helpen met jouw behandelingen. Toch voel je vaak al aan dat er nog veel meer speelt bij je cliënten; lichaam en geest zijn één. Je vraag je af hoe je de juiste vragen kunt stellen om nog beter maatwerk te kunnen leveren. Het liefst kruip je even in de huid van je cliënt, zodat je zelf voelt wat hij/zij nodig heeft. En je wilt samen met je cliënt haalbare en positieve doelen stellen. Zodat jullie allebei tevreden zijn.

En dat kan! Want met praktische NLP-oefeningen (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer jij om de juiste vragen te stellen aan je cliënt, zodat je duidelijkheid krijgt in de hulpvraag en kunt ‘afpellen’. Ook hoor je dan direct welke beperkende overtuigingen (wat kan wél). Tot slot leer je tijdens deze training wat het effect is op de fysiologie bij zowel jou als de cliënt.

Als jij je goed kunt verplaatsen in je cliënt, met zowel lichaamswerk als mondelinge communicatie kun jij echt maatwerk leveren en het optimale resultaat behalen in je werk. Hierdoor werk jij doelgerichter, op diepere lagen en ben je veel meer voldaan. Dat is pas het échte werk! Er gaat een wereld voor je open.

Docent
Ingrid Smit is ondernemer en eigenaar van Trainingsbureau Ingrid Smit. Daarnaast is ze NLP trainer en coach. Jarenlang heeft Ingrid als bedrijfskundige (MBA MRE)  in de vastgoedsector gewerkt en zich beziggehouden met beleggen in en het managen van commercieel vastgoed. Vijftien jaar geleden heeft zij zich verdiept in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Ingrid ondersteunt leidinggevenden en teamleiders om hun managementvaardigheden en -competenties verder te ontwikkelen op het gebied van persoonlijk leiderschap, motivatie- en communicatievaardigheden.

Daarnaast is ze specialist in het ontwikkelen en verzorgen van maatwerk trainingen voor teams gericht op doelgerichte en efficiënte samenwerking, conflictmanagement en optimale communicatie, met een focus op professionals in de zorgsector.
Ingrid heeft zich de afgelopen 25 jaar ontwikkeld van bedrijfskundige tot organisatieadviseur tot ondernemer, inspirator en gecertificeerd NLP-trainer (sinds 2008) en coach.

Ze verzorgt en ontwikkelt onder andere
– open trainingen rond de thema’s samenwerken, timemanagement, communicatie, management en leiderschap
– NLP practitioner en master practitioner opleidingen voor ergotherapeuten en professionals
– maatwerk teamtrainingen
– individuele coaching en duo-coaching

Algemeen dagprogramma
09.00-09.30
Inloop & Ontvangst
09.30-11.00
Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
11.00-11.15
Korte pauze
11.15-12.30
Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
12.30-13.30
Lunchpauze
13.30-15.00
Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
15.00-15.15
Korte pauze
15.15-16.45
Verdieping met je cliënt m.b.v. NLP
16.45-17.00
Afsluiting & Evaluatie

Cursusdata en locatie
– 20 april, 11 mei en 8 juni 2020 bij ‘Opmaat Vergaderen, Huizermaatweg 31, 1273 NA te Huizen’

Kosten deelname
Ledenprijs: €749,-
Niet-ledenprijs: €849,-
Inclusief cursusmaterialen, catering en gratis parkeren

Accreditatie
De accreditatie voor deze cursus is 19 punten.

Meer informatie en aanmelden
Klik op deze link voor meer informatie en aanmelden

Georganiseerd doorPPN

More links