Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

03 februari 2023 - 25 maart 2023

Door: PMSC

Myofasciale pijn & disfunctie

3 en 4 feb 2023, 24 en 25 maart 2023

Fascie is een drie-dimensionale bindweefselstructuur, die net als bloedvaten, zenuwen en het lymfesysteem een continu geheel vormt in het menselijk lichaam. Het is het deel van het menselijk bindweefsel waarin spanning kan worden opgebouwd en het doordringt en omringt alle organen, spieren, botten en zenuwvezels. De fascie is het meest sensorische orgaan van het menselijk lichaam voor nociceptie (pijn) en propriocepsis (bewegingsgevoel). Er zijn sterke aanwijzingen dat een goed ontwikkelde fasciale proprioceptie pijnverminderend werkt.


De werkwijze van de oefentherapeut is vooral gericht op het functioneel bewegen binnen de ADL. De meeste patiënten van de oefentherapeut komen echter met pijnklachten. Deze cursus biedt de oefentherapeut een effectieve methode bij het bestrijden van deze pijnklachten.

Georganiseerd doorPMSC

Documenten

More links