Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

06 april 2023 19:30 - 06 april 2023 21:30

Door: KNGF

Online Lezing Klinische farmacologie & beweging

Korte introductie
Grote kans dat jij patiënten behandeld die medicatie gebruiken. Naast de gezondheidswinst die toe te schrijven is aan medicatie, leidt medicijngebruik ook vaak tot vermijdbare gezondheidsschade. Multimorbiditeit en polyfarmacie leiden tot een sterk verhoogde kans op bijwerkingen van medicatie. Wist je dat fysio- en oefentherapeutische interventies deze processen kunnen beïnvloeden? Daarom is het noodzakelijk om je bewust te zijn van de effecten van jouw therapie op de gezondheid van patiënten die medicijnen gebruiken.

Doelgroep
Fysiotherapeuten en oefentherapeuten


Doelen
De deelnemer:
• Kan uitleggen waarom een oefen/fysiotherapeut kennis moet hebben van de bijwerkingen en interacties van de medicijnen die een patiënt gebruikt.
• Kent de begrippen farmacodynamiek en farmacokinetiek.
• Heeft begrip van de volgende farmacodynamische begrippen: agoneren en antagoneren.
• Heeft begrip van de volgende farmacokinetische processen: absorptie, distributie, metabolisatie en eliminatie, in combinatie met de termen biologische beschikbaarheid, distributievolume en klaring.
• Kent het effect van fysiotherapeutisch/oefentherapeutisch handelen op de farmacokinetiek.
• Begrijpt het belang van medicatieveiligheid en is in staat factoren te benoemen die hierop van invloed zijn.


Accreditatie
Er wordt accreditatie punten aangevraagd voor oefentherapeuten

Technische informatie
Het KNGF adviseert om Microsoft Teams te installeren op een laptop en/of PC met camera en een microfoon. Op andere devices (mobiele telefoon) zijn niet alle tools beschikbaar.

Je kunt via de Teams-app (dus niet via de browser) inloggen in deze scholing. Anders werken verschillende functionaliteiten niet zoals de camera en/of microfoon.

Inloggen en registratie toekenning accreditatiepunten gaat via een QR-code.

Deze QR code wordt bij de opening van de scholing getoond.

Scan de QR-code met je camera op je telefoon/iPad (geen foto maken). Houd dus je telefoon paraat bij aanvang van de scholing.
"Open forms.office.com" verschijnt dan boven in beeld, beantwoord de vragen en verstuur het formulier.

Aanmelden:

Aanmelden kan door middel van een mail naar bijeenkomstenenscholing@kngf.nl onder vermelding van voor- en achternaam, adresgegevens, emailadres, telefoonnummer en KP-nummer. 

Georganiseerd doorKNGF