Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

21 maart 2023

Door: KNGF
Online lezing KNGF-richtlijn Oncologie

Online lezing KNGF-richtlijn Oncologie

21 maart 2023

Kanker en de behandeling ervan kunnen leiden tot barrières om te bewegen. Tijdens deze lezing leer je welke aanbevelingen de KNGF-richtlijn Oncologie doet over de fysio- en oefentherapeutische behandeling van mensen die leven met of na kanker.
 

Tijdens deze lezing leren ervaren docenten hoe je de aanbevelingen uit de richtlijn kunt vertalen naar de praktijk om jouw patiënten de beste beweegzorg te kunnen leveren. De diverse behandelingen van kanker kunnen effect hebben op het bewegend functioneren van patiënten. Leer welke effecten dat zijn en hoe je als fysio- of oefentherapeut jouw patiënt daarin het beste kunt begeleiden. Welke factoren beïnvloeden de fysio- en oefentherapeutische behandeling? Welke specifieke beweeginterventies kun je het beste inzetten? En wanneer zijn aanpassingen in die beweeginterventies noodzakelijk?

Doelen
Na de lezing kun je:
- de relevante oncologische voorgeschiedenis in het verhaal van de patiënt herkennen
- componenten van de eerder ontvangen/huidige behandeling herkennen die kunnen zorgen voor klachten met betrekking tot het bewegend functioneren
- kennis van de richtlijn toepassen op casuïstiek tijdens de lezing en binnen de eigen patiëntenpopulatie in de praktijk

Doelgroep
Fysiotherapeuten en oefentherapeuten die affiniteit hebben met oncologie-patiënten of deze patiënten behandelen.

Voorbereiding
Er is geen verplichte voorbereiding, maar voor een optimale leeropbrengst raden we je aan om de praktijkrichtlijn alvast een keer te lezen, welke je een week van te voren via de mail krijgt opgestuurd.

Accreditatie
Accreditatie ADAP 2 punten

Programma

19.20 uur inloop online lezing via Microsoft Teams
19.30 uur start online lezing
20.30 uur korte pauze
21.30 uur einde

Technische informatie:
Het KNGF adviseert om Microsoft Teams te installeren op een laptop en/of PC met camera en een microfoon. Op andere devices zijn niet alle tools beschikbaar. Je kunt via de Teams-app (dus niet via de browser) inloggen in deze scholing. Anders werken verschillende functionaliteiten niet zoals de camera en/of microfoon.

Inloggen en registratie toekenning accreditatiepunten gaat via een QR-code.
Deze QR code wordt bij de opening van de scholing getoond.
Scan de QR-code met je camera op je telefoon/iPad (geen foto maken). Houd dus je telefoon paraat bij aanvang van de scholing.

"Open forms.office.com" verschijnt dan boven in beeld, beantwoord de vragen en verstuur het formulier.

Kosten:

€ 60 voor VvOCM leden.

Aanmelden:

Aanmelden kan via deze link of door middel van een mail naar bijeenkomstenenscholing@kngf.nl onder vermelding van voor- en achternaam, adresgegevens, emailadres, telefoonnummer en KP-nummer. 

 

Georganiseerd doorKNGF