Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

26 maart 2021 - 17 april 2021

Door: PMSC
Spanning en Stress

Spanning en Stress

Preventie & behandeling bij stress en burn-out.

Spanning en stress
Preventie & behandeling bij stress en burn-out.

Deze cursus is een pleidooi voor een evenwichtige levenshouding en een gezonde levensstijl, waarin bewegen een belangrijke rol kan spelen.
Als we kijken naar een groot aantal publicaties vanuit de huidige wetenschap, dan zijn de begrippen lichaam & geest terug te brengen tot biologische structuren met daarin optredende chemische reacties en elektrische verschijnselen. De mens wordt hier neergezet als een computerprogramma dat functioneert dankzij neurale netwerken. Dit kan niet waar zijn. We moeten wel constateren dat verschillende typen mensen ook verschillend op stress reageren. In deze cursus willen we ingaan op de fysieke en psychologische achtergronden en kijken hoe we de mens kunnen begeleiden en coachen in het omgaan met stress.

Naast bovenstaande zal in deze cursus aandacht besteed worden aan de biologie van stress, ontstekingsmediatoren, plasticiteit van het brein, aandacht, emotie, bewegen en ontspanning. Daarbij, specifiek op deze problematiek gerichte oefeningen uit de medische bewegingsleer.

Studiebelasting: 22 lesuren, 6 zelfstudie/oefenuren
Data: 4 cursusdagen: 26/27 maart en 16/17 april 2021
Accreditatiepunten StADAP: 22 en 6 SBP

Kosten: € 920,-
Leden VvOCM 10% korting: € 828,-

Klik op deze link voor meer informatie en aanmelden.

Georganiseerd doorPMSC

More links