Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

15 januari 2024 13:00 - 15 januari 2024 17:00

Door: Hogeschool van Amsterdam
SYMPOSIUM OEFENTHERAPIE

SYMPOSIUM OEFENTHERAPIE

Op maandag 15 januari gaan we met elkaar in gesprek over de ontwikkeling van ons vakgebied en beroepsmogelijkheden van de oefentherapeut. Speciale aandacht is er dit keer voor cliënten met aanhoudende lichamelijke klachten. Onze gastspreker Margreet Wortman promoveert op 1 december 2023 op dit onderwerp. Margreet is onderzoeker bij het lectoraat Oefentherapie Dagelijks bewegen! Daarnaast vinden posterpresentaties plaats en gaan we in gesprek met 4e jaars studenten over hun afstudeeronderzoek. Ook zal er een verassing plaatsvinden. Na afsluiting is er ruimte om elkaar te spreken onder het genot van een hapje en een drankje.

 

SPREKER

HvA docent-onderzoeker Margreet Wortman zal ons tijdens haar lezing "Het CORPUS onderzoek naar psychosomatische therapie bij aanhoudende lichamelijke klachten (ALK)" meenemen in haar CORPUS onderzoek. Ze doet onderzoek naar wat psychosomatische oefentherapie en fysiotherapie bij cliënten met aanhoudende lichamelijke klachten betekent voor de praktijk van de oefentherapeut. Margreet promoveert op 1 december 2023. Zij is zowel medewerker van Oefentherapie aan de HvA als bij Windesheim. Margreet is als projectleider betrokken bij het onderzoek naar het optimaliseren van oefentherapie voor gezond beweeggedrag in een samenwerking tussen HvA-HU-Windesheim Oefentherapie.

 

ACHTERGROND INFORMATIE

PROGRAMMA

13:00 Inloop
13.15 Welkom en opening
13.30 Lezing: Phd Margreet Wortman "Het CORPUS onderzoek naar psychosomatische therapie bij aanhoudende lichamelijke klachten (ALK)."
14.15 Pauze
14.30 Posterpresentaties en in gesprek met 4e jaars studenten en docenten over hun afstudeeronderzoek
15.15 Pauze
15.30 Verrassing
16.15 Afsluiting en evaluatie
16.30 Netwerkborrel en afscheid van Greet Gevers en Kitty Jacobs (tot 18.00 u)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRAKTISCHE ZAKEN

  • Privacy als u f fysiek deelneemt: Er worden geen opnamen gemaakt, wel worden sfeer beelden gemaakt voor promotie activiteiten van de opleiding oefentherapie. Als u aanwezig bent in de zaal geeft u toestemming voor het gebruik van deze beelden.
  • U ontvangt na afloop via e-mail een evaluatievragenlijst. Het gaat om max 10 vragen.
  • U ontvangt de presentatie van de gastspreker en de posters van studenten als extra middel om te komen tot professionele verdieping/reflectie.

ACCREDITATIE

Voor het deelnemen aan het symposium incl. het invullen van de evaluatie en reflectie ontvangt u 3 accreditatiepunten (cursusnaam: Werkveldstudiemiddag HvA: Samenwerken met stagiaires (ID nummer: 475108).

CONTACT

Voor vragen kunt u contact opnemen via stage.oefentherapie@hva.nl. U ontvangt een bevestigingsmail na inschrijving. Vlak voor het event ontvangt u een mail met de link naar het symposium / het adres van de locatie van het symposium.

MELD JE AAN

Georganiseerd doorHogeschool van Amsterdam

More links