Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

09 september 2022 - 22 juni 2024

Door: OPST

Tweejarige post HBO Opleiding PSOT 2022-2024

 

Sinds 2007 leidt de tweejarige post HBO Opleiding Psychosomatische Therapie, afgekort OPST, oefentherapeuten Cesar/ Mensendieck op tot geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut, afgekort PSOT. Psychosomatische oefentherapie is sinds 2008 een erkende verbijzondering binnen de oefentherapie Cesar/Mensendieck. Inmiddels neemt de psychosomatische therapie een groeiende plaats in binnen de gezondheidszorg. Met haar ruim 10 jaar bestaan heeft de PSOT al een mooie piramide van evidence opgebouwd, met zeer positieve resultaten: twee observationele onderzoeken, een systematische literatuurstudie en een pilot gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek naar effectiviteit. ‘Bewegen tussen lichaam en geest’ wordt zo evidence based.

Psychosomatische oefentherapie biedt een geïntegreerde lichaam- geest zorg, zowel in diagnostiek als behandeling, voor mensen met uiteenlopende lichamelijke klachten. In de psychosomatische oefentherapie is het holistische uitgangspunt van Cesar en Mensendieck uitgewerkt in een heldere, gestructureerde en geïntegreerde lichaam – geest methodiek. Daarin worden met behulp van gevalideerde meetinstrumenten de soort, aard en ernst van klachten en problemen gemeten, alsmede de uitkomst van zorg, welke met behulp van specialistische software visueel wordt weergegeven. Uitgangspunt voor de twee jarige OPST zijn de competenties welke staan beschreven in het beroepsprofiel psychosomatisch oefentherapeut, zoals deze is ontwikkeld binnen de beroepsvereniging VvOCM.

Voor meer informatie over de opleiding, klik op deze link.

 

Georganiseerd doorOPST