Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

17 juni 2020 19:30 - 17 juni 2020 20:30

Door: SOLKNet

Webinar CORONA en Psychosomatische Therapie

WEBINAR CORONA en Psychosomatische Therapie

Het COVID-19 virus is een pril probleem en heeft Nederland en de wereld de afgelopen maanden in een acute crisis gebracht, met een noodgedwongen wurggreep en lock down. Een lock down die nu weer gefaseerd open gaat, maar waarin de onzekerheid en onvoorspelbaarheid over de besmettelijkheid van het virus in de komende maanden nog groot is. Zowel nu al, als vooruitkijkend, kunnen we een scala aan stress- en SOLK-klachten verwachten, gerelateerd aan de verschillende dimensies van de corona crisis: emotioneel, financieel, sociaal, cognitief, gedragsmatig, existentieel en spiritueel. Specifiek daarin zien we het post IC syndroom van ex-IC patiënten en diens familieleden, evenals onvoltooide rouwreacties bij overlijdens zonder nabijheid en met beperkte uitvaartrituelen. Veerkracht, coping en steun zijn de begrippen waar het in deze crisis om gaat.

In samenspraak met artsen, psychologen, deskundigen op het gebied van rouw en verlies, bestuur SOLKNet en Netwerk Psychosomatiek Twente, is deze Webinar Corona voor ALLE psychosomatisch fysio- en oefentherapeuten in Nederland tot stand gekomen. SAMEN staan we STERK in ons aandeel, onze hulpverlening en onze positionering en erkenning.


Datum: woensdag 17 juni 2020

Tijd: 19.30 tot 20.30 uur, inloggen vanaf 19.15 uur (max. 100 deelnemers vol=vol)

Deelname: klik hier

Kosten: gratis VvOCM

Via bovenstaande link kunnen NFP leden en PSOT leden van de VvOCM deelnemen aan deze gratis Webinar over de psychosomatische gevolgen van Corona en wat Psychosomatisch therapeuten (PST) hierin kunnen betekenen en voor wie. Mocht je er niet meer in kunnen, omdat de Webinar vol zit, en wil je toch graag de Webinar volgen? Stuur dan een mailtje naar het secretariaat van NFP of VvOCM. Bij voldoende belangstelling kan er dan een tweede Webinar worden gegeven.

Klik hier om de originele uitnodiging te bekijken.

Georganiseerd doorSOLKNet