Basis- of Aanvullende verzekering: verzeker u goed voor oefentherapie

Oefentherapie Cesar / Mensendieck wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Vergoeding hangt dan af van uw leeftijd en de vraag of u een aandoening heeft die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ staat. Ook is vergoeding vanuit de aanvullende verzekering mogelijk. Is uw huidige polis toereikend?
Lees verder onder 'Vergoeding door uw zorgverzekeraar'.

Tabletnek? Oefentherapie!

Oefentherapeuten Cesar / Mensendieck zien een groeiend aantal jongeren op hun spreekuur met een tabletnek. Uit de meeste recente cijfers van het Zorgkompas blijkt zelfs dat 40 procent van de 8- tot 18-jarigen last van nek- en rugklachten heeft. De grootste boosdoeners zijn de tablet en smartphone.

 

De oefentherapeut raadt ouders aan hun kinderen niet langer dan een halfuur achter elkaar op een tablet te laten zitten en af te wisselen met de houding. Meer weten? Ga voor een goed advies naar de oefentherapeut Cesar / Mensendieck!

Lees verder

Slapeloosheid? Oefentherapie!

Slapeloosheid? Ga naar de oefentherapeut voor een effectieve manier om je slaapprobleem aan te pakken. Vaak is er een relatie tussen de slaap en bestaande lichamelijke of mentale problemen. Een oefentherapeut die geschoold is in behandeling van slapeloosheid ziet allerlei klachten in de praktijk. 

De slaapoefentherapeut gaat samen met jou aan de slag om de vicieuze cirkel te doorbreken. 
Lees verder

 

Landelijke Database Oefentherapie

De VvOCM ontwikkelt de komende jaren samen met haar leden de Landelijke Database Oefentherapie (LDO). In de LDO worden gegevens over de oefentherapeutische behandeling verzameld. We verwachten hiermee het vak oefentherapie Cesar/Mensendieck beter te kunnen profileren en de kwaliteit van zorg te kunnen verbeteren.

Klik op het plaatje voor meer info

Oefentherapie Cesar/Mensendieck: beter bewegen kun je leren!

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. 

 

Kenmerkend voor oefentherapie Cesar en Mensendieck is dat de oefentherapeut niet alleen kijkt naar de klacht zelf, maar vooral naar waar die klacht vandaan komt. Vaak heeft dit met jouw houding en/of beweeggedrag te maken. Dit is de basis voor de behandeling. Groot voordeel van deze aanpak is dat de oorzaak van de klacht structureel wordt aangepakt!


Oefentherapie Cesar / Mensendieck: 
BETER BEWEGEN KUN JE LEREN!
Lees verder

Bereikbaarheid VvOCM

Het secretariaat van de VvOCM is van maandag t/m donderdag telefonisch bereikbaar van 8.30 - 14.30 uur. Op vrijdag zijn wij gesloten. U kunt altijd mailen naar info@vvocm.nl

Op zoek naar een oefentherapeut?

Vind een oefentherapeut bij u in de buurt

Kinderen met kantoorbaan

Kinderen zitten wat af, soms zelfs meer dan een volwassene met een kantoorbaan. Zowel op school als thuis en vaak achter een scherm. Hierdoor krijgen ze op steeds jongere leeftijd last van hun rug, nek en schouders. Ook een verkeerde houding kan op latere leeftijd klachten geven.

Zit met Pit! is een landelijk lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5, gericht op het aanleren van een goede (werk)houding en een gezonde balans tussen zitten en bewegen. Het programma wordt in de klas aangeboden door een fysio-, ergo- of oefentherapeut. Biedt jouw school nog geen Zit met Pit! Lees dan snel verder

 

Kinderen en juf over Zit met Pit!