VvOCM

Nieuws

VvOCM bestaat 15 jaar en dat is aanleiding voor een feestje! Bij deze nodigen we je uit dit met ons te vieren op vrijdag 1 november. Een mooi moment om met elkaar terug, maar zeker ook vooruit te kijken! 

Waar staat de oefentherapeut anno 2019? Waar komen we vandaan en zeker ook: waar gaan we naartoe? Jan Paul van Wingerden zal je tijdens de sessie ‘de care in de cure’ meenemen in de antwoorden op deze vragen.

De snel veranderende zorgwereld maakt de vraag ‘waar naartoe’ zeer belangrijk en relevant! Want de ontwikkelingen de laatste jaren laten een bijna masculiene verharding zien. En dat is jammer, want juist zorg kan niet zonder die zachtere, feminiene kant. En met zacht bedoelen we niet zwak en kwetsbaar, maar zachtmoedigheid vanuit kracht, zelfkennis en zelfvertrouwen. Oefentherapie heeft door haar oorsprong van nature die zachtmoedige benadering die in de zorg zo belangrijk is.

Tegelijk is het van belang dat de oefentherapie zich profileert, zich laat zien. 
Hier vallen parallellen te trekken met emancipatie in algemene zin. Net als met de emancipatie van de vrouw, neemt de oefentherapie steeds meer haar plaats in binnen de zorg. Maar is dit voldoende? Of staan we pas aan het begin? Waar willen we eigenlijk staan? Wat willen we bereiken? Kunnen we de kracht van het vak nog meer onder de aandacht brengen? Ons profileren, binnen de zorgwereld.

Tijdens ons jubileumevent willen we bij deze vragen stil staan met aandacht voor onze kracht, capaciteiten en mogelijkheden. Kom jij ook op vrijdag 1 november naar het VvOCM-jubileumevent? We bieden jou een interessante mix van vakinhoud, werkinspiratie en praktische handvatten.

Meer informatie over het programma, de toegangsprijs en mogelijkheid om aan te melden volgen binnenkort!

Noteer alvast in jouw agenda:

VvOCM jubileum event

Vrijdag 1 november 2019 tussen 9 en 17 uur

Postillion Hotel te Bunnik