Nieuws

Lezing: Aanbevelingen voor behandeling bij mensen met axSpA

Heb jij een cliënt met axSpA? Herkenning en behandeling van axSpA (m. Bechterew)

Axiale Spondyloartritis (axSpA, vroeger m. Bechterew) is een reumatische aandoening die voorkomt bij relatief jonge mensen. Ondanks alle moderne technieken is de gemiddelde tijd tussen optreden van de eerste klachten en het stellen van de diagnose nog altijd gemiddeld 7 jaar. Kenmerkend voor deze aandoening zijn inflammatoire rugklachten, maar…herken jij een patiënt met axSpA tussen alle (chronische) rugpatiënten? En als je een patiënt met axSpA hebt die komt voor behandeling en begeleiding, wat moet je dan doen?

Inhoud

KNGF biedt op 4 locaties verspreid over het land een lezing aan met als uitgangspunt de aanbevelingen voor behandeling bij mensen met axiale SpA. In deze lezing leer je meer over het herkennen van axSpA in de praktijk en krijg je handvatten en aanbevelingen aangereikt voor een effectieve fysio- en oefentherapeutische behandeling.

 

Wil jij ook bij één van deze lezingen aanwezig zijn? Meld je dan aan door te klikken op één van onderstaande data. Je komt dan in het aanmeldscherm van het KNGF en wordt gevraagd om een account aan te maken.

 

18 september Amersfoort | 2 oktober Heerenveen | 10 oktober Nuenen | 23 oktober Leiden

Let op: vol is vol! Meld je snel aan!  


De onderwerpen van de lezing bestaan uit:

• Wat is axiale spondyloartritis (axSpA)?
• Hoe ziet in het kort de reumatologische zorg eruit?
• Wat kun je als fysiotherapeut/oefentherapeut doen met axSpA patiënten?
o Klinimetrie
o Behandeling
o Monitoring
• Multidisciplinaire samenwerking en organisatie van zorg
• Wat je verder nog moet of wil weten

 

Spreker:
Dr. S.F.E. van Weely
Salima van Weely is gezondheidswetenschapper en fysiotherapeut en sinds 2014 lid van de Assessment of SpondyloArthritis International Society. Zij heeft bijna 12 jaar in Reade centrum voor reumatologie en revalidatie gewerkt en heeft veel ervaring opgedaan in het behandelen van mensen met reumatische aandoeningen. In 2015 is zij gepromoveerd aan de VU op het onderwerp ‘fysiek functioneren van mensen met axSpA’ en is een van de auteurs van de ‘aanbevelingen fysiotherapie bij mensen met axSpA’. Op dit moment is zij als onderzoeker verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum bij de afdeling Orthopaedie, Revalidatie en Fysiotherapie.

Programma:
19.00 uur inloop met koffie-thee
19.30 uur start lezing
20.30 uur pauze
20.45 uur vervolg lezing
21.45 uur afsluiting

Accreditatie:

Bij Adap is een accreditatieaanvraag ingediend voor 2 punten