VvOCM viert tienjarig lustrum: gratis NPi-service voor alle leden

Op vrijdag 10 oktober 2014 vierde de VvOCM haar tienjarige lustrum. Als klap op de vuurpijl werd de feestelijke middag afgesloten met een cadeau voor alle VvOCM-leden: een gratis jaarabonnement op de NPi-service. Hiermee springt de VvOCM in op de nadrukkelijke wens van veel oefentherapeuten dat zij op gemakkelijke wijze geïnformeerd willen worden over relevante artikelen op eigen vakgebied. 


De VvOCM vindt het belangrijk dat oefentherapeuten op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen. Zij ziet het als haar taak om te zorgen dat VvOCM-leden gemakkelijk toegang hebben tot deze informatie. Daarom heeft de VvOCM een collectief abonnement voor haar leden afgesloten op de NPi-service. Tijdens het VvOCM-lustrumcongres werd de samenwerking met de NPi gepresenteerd. Tinus Jongert, directeur NPi, en Leanne Bogers, penningmeester van de VvOCM, ondertekenden het contract.


Wat krijgt u als VvOCM-lid per jaar?

Leden van de VvOCM hebben via dit collectieve abonnement toegang tot alle 10 thema’s van de NPi-service: 
 Arbeid en bedrijf
 Musculoskeletaal
Bekkenproblematiek
Neurologie
Hart, vaat en longen
Ouderen
Kinderen
Psychosomatiek
Lymfologie en oncologie
 Sportgezondheidszorg

 

Dit betekent per jaar:
• 240 referaten (inclusief het referatenarchief);
• per referaat een vertaalslag naar de praktijk door thema-experts;
• 10 webcasts;
• 10 toetsen.

Het collectief abonnement op de NPi-service gaat in per 10 oktober 2014. Het heeft een looptijd t/m 31 december 2015.

Heeft u al NPi-service?
VvOCM-leden die al een abonnement hadden, krijgen uiteraard (deels) restitutie voor de betaalde factuur. De restitutie is afhankelijk van de datum wanneer uw eerdere abonnement is ingegaan. Op de website leest u meer hierover.

Kijk op de website voor meer informatie: www.npi.nl/vvocm

 

VvOCM- lustrum groot succes

 

 

      

 

      

 

     

 

Op vrijdag 10 oktober 2014 vierde de VvOCM haar tienjarige lustrum. Het was een feestelijke middag die door de 130 deelnemers als zeer positief en inspirerend werd ervaren. Rond half 2 werd iedereen warm welkom geheten door Viola Zegers en Leanne Bogers, respectievelijk directeur en penningmeester van de VvOCM.

 

Vervolgens ging Bart van den Belt verder met zijn presentatie 'Hoofd bij de cijfers. Hart bij de klant'. Met humor en interactie zette hij de aanwezige oefentherapeuten (soms hardop) aan het denken: zijn die twee bij mij in balans? Of focus ik teveel op één van deze twee? Juist de combinatie van beide maakt je tot een succesvol ondernemer die plezier in zijn werk heeft en houdt. Het onderwerp en de spreker bleken een schot in de roos en zorgden voor veel positieve energie in de zaal. 

Na een korte pauze werd in parallelsessies aandacht besteed aan mooie ontwikkelingen binnen ons vak. Met dank aan een aantal enthousiaste oefentherapeuten uit de verschillende disciplines binnen oefentherapie, kon uit een gevarieerd aanbod worden gekozen.

 

Na een rondje langs de netwerken - Nienke de Heus van het Netwerk Chronisch Pijn, Yvonne Stadhouders namens het ArtroseNetwerk en Yolanda van Hoorn van Zit met Pit!, werd het programma werd plenair voortgezet. Arjan van der Weijde, extern adviseur van de VvOCM, presenteerde de laatste stand van zaken op het gebied van cliëntervaringsonderzoek. Hij zette het onderwerp in een breder kader en vertelde meer over kwaliteitsbeleid in het algemeen. Vervolgens ging hij ook in op de actuele ontwikkelingen binnen het cliëntervaringsonderzoek bij de VvOCM.

De middag werd afgesloten met een cadeautje, waarover in het volgende artikel meer ... Daarna was er een buffet, waar iedereen - na een lange middag - zichtbaar van genoot. VvOCM bedankt iedereen die zich heeft ingezet om het VvOCM-lustrum tot een geslaagde middag te maken!