Plenaire sessies

Er zijn drie plenaire sessies op het jubileum event. Hier kan iedere deelnemer aan mee doen. Klik op één van de titels voor meer informatie over de inhoud en spreker.

 

‘De care in de cure’ Jan Paul van Wingerden 

Waar staat de oefentherapeut anno 2019? Waar komen we vandaan en zeker ook: waar gaan we naartoe? De zorgwereld om ons heen ‘verhard’. Hoe neemt de oefentherapeut haar plaats in binnen de zorg? Waar willen we eigenlijk staan? Wat willen we bereiken? Kunnen we de kracht van het vak nog meer onder de aandacht brengen en de oefentherapeut profileren, binnen de zorgwereld.

‘Redenen van bestaan’ Alex Vaassen 

Heb jij van die momenten dat je een enorme boost krijgt van de positieve energie op je werk? Of juist teveel dagen waarop je (te) veel energie verliest? Heb je je wel eens afgevraagd wat dat met jou zelf te maken kan hebben, in plaats van met jouw cliënten, patiënten, de inhoud van je werk of de omstandigheden?

Weet jij wat jouw bijdrage als oefentherapeut is? Weet je waar jij warm van loopt? Of waarvan je de moed verliest? Ga op zoek naar jouw 'reden van bestaan’ in de breedste zin van haar betekenis en in het bijzonder je ‘zijn' als oefentherapeut tijdens de plenaire sessie onder leiding van Alex Vaassen.

‘Tekenen met impact’ Dagmar Vriends

Door te tekenen wordt een patiënt op een verrassende manier aangesproken. Wanneer iets anders is dan anders, dan trekt het aandacht en verwerken we het in het bewuste deel van onze hersenen (de prefrontale cortex). Jouw informatie valt door tekeningen letterlijk meer op omdat het anders dan anders binnenkomt (bron: tekenjeboodschap.nl).

Zin om mee te tekenen? Dagmar Vriends van tekenjeboodschap.nl zal de dag afsluiten met een dynamische sessie, waarin je 80% van de tijd zelf aan het tekenen zal zijn. Creëer jouw visueel alfabet en leer oefentherapeutische begrippen om te zetten naar beeldtaal.