'Hoe kan zorgtechnologie jou en je patiënt ondersteunen?' – Dorien Ginsel, Mark van Tilburg en Suze Toonders

'Hoe kan zorgtechnologie jou en je patiënt ondersteunen?' - Dorien Ginsel, Mark van Tilburg en Suze Toonders 

Nieuwe technologie binnen de oefentherapie: hoe kan technologie jou en je patiënt ondersteunen?


Binnen deze sessie nemen we je mee in de trends en ontwikkelingen op het gebied van nieuwe technologie binnen de beweegzorg. De technologische ontwikkelingen gaan razend snel, zo ook binnen de beweegzorg. Er zijn veel technologische toepassingen die bijvoorbeeld kunnen ondersteunen in zelfmanagement, motiveren om meer of beter te gaan bewegen of kunnen monitoren op afstand. 

We bespreken aan de hand van praktische voorbeelden (patiënten casuïstiek over nek/schouderklachten en SOLK) hoe je dit soort technologie, zoals e-Exercise, in kan zetten binnen jouw dagelijkse praktijk. Vervolgens ga je zelf met deze toepassingen aan de slag en probeer je ze uit!


Technologie zal een steeds grotere rol gaan spelen binnen de zorg. Het biedt de mogelijkheden om jou en je patiënt te ondersteunen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Kom naar deze workshop!



Over Dorien Ginsel


Dorien Ginsel: Dorien Ginsel is werkzaam als onderzoeker bij het lectoraat Innovatie van Beweegzorg en als docent en projectmanager bij het Instituut voor Bewegingsstudies aan de Hogeschool Utrecht. Zij is opgeleid tot Fysiotherapeut en Zorgtraject ontwerper. In haar onderzoek focust zij zich op de integratie van nieuwe technologie (o.a. communicatie tools, activity-trackers, sensortechnologie en zelf management apps) in de Beweegzorg. Binnen het ‘Fysio Future Lab’ doet zij onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid, toepasbaarheid en de (meer)waarde van de technologische toepassingen in de zorg  www.fysiofuturelab.hu.nl. Ze is mede-oprichter van de ShoulderCommunity, een interprofessionele Community of Practice voor fysiotherapeuten en Orthopedisch chirurgen, www.shouldercommunity.nl.

Over Suze Toonders


Suze Toonders: Fysiotherapeut en docent-onderzoeker, verbonden aan de Academische Werkplaats Fysiotherapie (AWF), Leidsche Rijn Utrecht en Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven. Suze werkt als onderzoeker sinds 2016 op het onderzoeksproject PARASOL; evaluatie van een proactief zorgprogramma ter preventie van chroniciteit bij Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Het programma wordt blended aangeboden in de 1e lijn en heeft een multidisciplinaire samenwerking met de praktijkondersteuner GGZ.

Over Mark van Tilburg


Mark van Tilburg: Mark is opgeleid als fysiotherapeut en fysiotherapiewetenschapper. Sinds 2018 werkt Mark als promovendus bij het Lectoraat Innovatie van Beweegzorg van de Hogeschool Utrecht. Mark houdt zich bezig met de ontwikkeling en evaluatie van gestratificeerde fysiotherapie voor patiënten met nek/schouderklachten. Het blended programma e-Exercise is hier een onderdeel van.