'Omdat ik het zeg!' - Jan-Paul van Wingerden (=VOL)

'Omdat ik het zeg!' - Jan- Paul van Wingerden

Worden de adviezen en oefeningen vanuit de methode Mensendieck en bewegingsleer Cesar onderbouwd door hedendaagse functioneel anatomische en biomechanische inzichten? Deze workshop wil laten zien dat een (groot) deel van de visie van de oefentherapeut aansluit en onderbouwd wordt door hedendaagse kennis en inzichten (maar soms misschien ook niet helemaal….). 


In deze praktische workshop bekijken/ beoefenen deelnemers verschillende oefeningen vanuit de methode Mensendieck en bewegingsleer Cesar. Jan- Paul maakt samen met de deelnemers een vertaalslag naar de hedendaagse visie op functionele anatomie en biomechanische inzichten. Het daagt je uit met een andere bril naar jouw adviezen en oefeningen te kijken en biedt jou een verdiepingsslag ten aanzien van inzichten in de onderbouwing van inhoudelijke aspecten van het vak oefentherapeut.


Over Jan- Paul van Wingerden


Jan-Paul van Wingerden is oorspronkelijk fysiotherapeut en gepromoveerd op toepassing van functionele anatomie in revalidatie van chronische pijnklachten. 


Hij is werkzaam als bestuurder zorg voor het Spine & Joint Centre. Jan- Paul is daarbij vooral gericht op kwaliteit (inhoudelijke, niet de organisatorische) van de behandeling.

Daarnaast is Jan- Paul docent postacademisch onderwijs gericht op optimalisatie behandeling rugklachten.