‘Overtuigingskracht’ – Ina Giesen

'Overtuigingskracht'- Ina Giesen


Wil je dat nog meer mensen het beroep oefentherapeut kennen en jouw praktijk weten te vinden? Leer hoe je met jouw persoonlijke presentatie en een sterke boodschap anderen overtuigt en zichtbaarder wordt. Deze praktische sessie biedt handreikingen waar je direct mee aan de slag kan.  

Jezelf profileren is een onderdeel van je werk en jouw vak verdient de aandacht en je profileren is zelfs een vak apart. Jij bent het medium om hierin het verschilt te maken. Deze workshop daagt je uit!

De workshop richt zich op het presenteren en profileren van jezelf als expert binnen je vakgebied en wat daarbij komt kijken. Do’s and Dont’s.

Er wordt ingegaan op:
1. Wát zeg je? Hoe voorkom je dat je te weinig vertelt of dat je verzandt in te veel of onnodige details. Zorg voor een heldere kernboodschap en beoefen de kunst van het weglaten.
Daarbij is het cruciaal om te bedenken of je wil overtuigen of informeren? Wil je overtuigen? Richt je dan op aansluiten bij het referentiekader van de ander. Wil je overtuigen? Richt je dan op de aansluiting bij de belangen van de luisteraar(s). Soms moet je het ‘probleem’ verkopen in plaats van dat jij zegt wat ze moeten doen.

2. Hoe kom je overtuigend over? Het is vaak niet Wát je zegt maar juist Hoe je het zegt. Dit is wellicht nog belangrijker dan stap 1. Houding, toon, intonatie en ruimte durven nemen kan een hoop voor je overtuigingskracht betekenen. En waar de een juist meer ruimte moet nemen is het soms aan een ander om dit minder te doen en daarmee te winnen aan overtuigingskracht. 

Je krijgt persoonlijke tips hoe je krachtiger hoe je meer empathisch over kan komen en.of hoe je duidelijker kan formuleren in wat je kan betekenen voor de ander. Na afloop kan je hierin bewust stappen nemen en je eigen gedrag sturen om zo het gewenste effect bij je gesprekspartners te bereiken en de impact van je vak te vergroten. 


Kortom in deze workshop richten we ons op het ‘wat en hoe’. Je krijgt eenvoudige tips & oefeningen om dit straks in de praktijk zelf toe te passen en jezelf te leren sturen en te winnen aan overtuigingskracht.


Over Ina Giesen 


Ina Giesen volgde een theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem en is vanaf 1997 werkzaam vanuit haar bedrijf als presentatie-, communicatie-, en  managementtrainer. Zij heeft ruim 15 jaar ervaring opgedaan binnen de gezondheidszorg en geeft trainingen aan medisch specialisten en paramedici op het gebied van het ‘tweede vak’ van de moderne medicus.

 

Ina is gespecialiseerd in de volgende trainingsthema’s: persoonlijke effectiviteit, overtuigend overkomen, non-verbale communicatie, effectief communiceren, presentatietechnieken en onderhandelingsvaardigheden. Daarnaast functioneert Ina regelmatig als gespreksleider en dagvoorzitter op congressen en symposia.

 Ina is als trainer onderscheidend in haar kennis van zaken binnen verschillende vakgebieden en de daarbij behorende stijl en wendbaarheid. Ze voelt zich als een vis in het water in het communicatieve vak. “Wendbaar zijn in een veranderende markt en trouw blijven aan de eigen doelen en wensen en anderen daarmee helpen zich te ontwikkelen is een mooie uitdaging gebleven.