‘Virtual Reality bij chronische pijn in de praktijk’ – Louis Zantema en Katinka Zomerschoe

'Virtual reality bij chronische pijn' - Louis Zantema en Katinka Zomerschoe

Een virtual reality bril gebruiken ter ondersteuning van jouw behandeling bij chronisch pijn patiënten? Het is mogelijk! Klinisch psycholoog Louis Zantema heeft het onderzocht en oefentherapeut Katinka Zomerschoe is enthousiast en past het toe in de praktijk. 

Over de Reducept:

Reducept is een serious game die speciaal ontworpen is voor patiënten om ze te helpen omgaan met hun chronische pijn. Serious gaming is een moderne methode die steeds meer toegepast wordt in de gezondheidszorg.


Dit product is specifiek gemaakt voor patiënten met chronische pijn, met het doel om pijnklachten te begrijpen en te managen. De oefentherapeut kan dit inzetten als ondersteuning van het behandelproces. Pijnklachten begrijpen en vaardigheden trainen om hier in het dagelijks leven mee om te gaan is ons dagelijks werk, deze virtual reality bril kan dit proces uitstekend bevorderen! Door deze unieke combinatie van gaming en educatie aan te bieden, zijn patiënten beter in staat om te gaan met hun chronische pijn, zelfs nog nadat de game afgelopen is.

 

Hou jij van uitdagingen en ben je geïnteresseerd in ontwikkelingen in de gezondheidszorg? Wil je meer weten over nieuwe mogelijkheden om patiënten te motiveren en gedragsverandering te bevorderen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden om Serious Gaming in de praktijk van de oefentherapeut toe te passen? Dan mag je deze presentatie niet missen!

 


Bron: https://grendelgames.com/nl/game/relievr/ 


Over Louis Zantema

Louis is GZ- Psycholoog. Houdt zich bezig met het ontwikkelen van innovatieve, digitale therapieën ontwikkelen. Dit doet hij samen met patiënten vanuit zijn ambitie om chronische pijnklachten voor miljoenen mensen wereldwijd beter te behandelen. Om dit mogelijk te maken ben is Louis naast GZ-psycholoog ook ondernemer. Als ondernemer gebruikt hij zijn kennis en praktijkervaring om nieuwe digitale therapieën te ontwerpen, waarbij zijn belangrijkste project Reducept betreft. Een VR therapie voor chronische pijnklachten waarmee we de Dutch Sustainable Healthcare Challenge 2018 gewonnen hebben!

 

Naast zijn werk als therapeut en ondernemer vertelt hij als gastspreker over het ontwikkelen van digitale therapieën, gebruik maken van patiëntinzichten bij innoveren en inzetten van virtual reality als therapiemiddel. 

 

Over Katinka Zomerschoe

Katinka is een oefentherapeut, praktijkhouder en bewegingsagoog. Katinka heeft een praktijk voor (Kinder) oefentherapie in Leeuwarden.


Katinka is een enthousiaste oefentherapeut, die houdt van het ontdekken van nieuwe mogelijkheden van haar vak. Als praktijkhouder staat zij open voor samenwerking met andere disciplines maar ook voor het ontdekken en implementeren van innovatief handelen. Met name het inspireren van mensen om vooral op een leuke, plezierige en stimulerende wijze tot bewustwording te komen, houdt haar bezig. Het maatwerk van de oefentherapeut past daar naar haar bevindingen uitstekend bij.


Tijdens de workshoppresentatie zal zij aangeven wat haar bevindingen zijn met het werken met Serious Gaming en zal zij de vertaalslag naar de oefentherapie praktijk maken.

 

Meer info www.oefentherapie-emmakade.nl / www.kinderoefentherapie-leeuwarden.nl