Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Herregistratie? IO notulen volgens de regels

donderdag 20 augustus 2015 / Categorieën: Niet-leden

Momenteel zijn er veel oefentherapeuten die herregistratie aanvragen en daardoor worden ook veel dossiers beoordeeld. Wat bij de aanvragen opvalt, zijn de notulen van intercollegiaal overleggen. Deze notulen zijn heel vaak niet goed te beoordelen op de vraag of er is voldaan aan de regels van een intercollegiaal overleg. Reden is meestal dat bepaalde onderdelen in het verslag ontbreken. In het voorbeeld format (zie IO reglement) staan de gevraagde onderdelen.

 

Het komt dan ook geregeld voor dat er om meer informatie moet worden gevraagd. Met als gevolg een vertraging van het proces of dat notulen, en daarmee de punten, worden afgewezen.

 

Een veel gehoorde opmerking is Ïk ben geen secretaresse!".  Dat klopt, maar we benadrukken dat het geen letterlijk verslag hoeft te zijn. Naast een kort inhoudelijk verslag per (inhoudelijk) agendapunt, vragen we wat er is besproken, welke werkvorm is gebruikt en wat het resultaat van deze bespreking is geweest. Dit moet duidelijk terug te lezen zijn in het verslag - ook voor een buitenstaander (denk daarbij aan een beoordelaar).


Voor meer informatie verwijzen we jullie graag naar de speciale IO pagina op deze website: OPLEIDING & KWALITEIT / Intercollegiaal overleg, of direct naar het IO reglement, bijlage 3.
Vorige artikel Beroepsprofielen in een nieuw jasje
Volgende artikel IO begeleiderscursus

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl