Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Let op: Zilveren Kruis en clientervaringsonderzoek

donderdag 29 oktober 2015 / Categorieën: Niet-leden

Er komen bij de VvOCM nogal wat vragen binnen over klant/cliëntervaringsonderzoek en de voorwaarden die Zilveren Kruis stelt. Omdat het verschil in tarief behoorlijk is, zal het sneller lonen wel te gaan deelnemen aan het cliëntervaringsonderzoek: standaard 25 euro en basis 28,25 euro.

Om in 2016 in aanmerking te komen voor een basisovereenkomst moet u uiterlijk op 1 november 2015 een overeenkomst hebben met één van de meetbureaus; MediQuest of Qualizorg.

 
Wat betreft de voorwaarden het volgende:

- In de tweede alinea van de 'voorwaarden KEO 2016' staat dat er voor kleinere praktijken (lees ook: praktijken die minder Zilveren Kruis-patiënten in behandeling hebben), ook de mogelijkheid bestaat om data van andere verzekerden dan bij Zilveren Kruis aan te leveren. 

 

- In artikel 2.3 staat: '25 uitgezette lijsten en/of 10 lijsten ingevuld retour'. Dat betekent dat er niet 25 lijsten uit te hoeven worden gezet, maar dat er wel 10 lijsten ingevuld retour moeten zijn. Dat mogen dus ook lijsten zijn van patiënten die elders verzekerd zijn. Overigens eist Zilveren Kruis wel dat de vragenlijst onder minimaal 40% van de Zilveren Kruis-verzekerden uitgezet moet zijn. 40% van 25 is 10; vandaar dat Zilveren Kruis spreekt over 10 ingevulde listen.

Voorbeeld:

Stel dat u 15 Zilveren Kruis-patiënten onder behandeling heeft, waarvan er 10 de vragenlijst invullen, dan voldoet u dus aan de voorwaarden.
Stel dat u 10 Zilveren Kruis-patiënten onder behandeling heeft waarvan er 5 de lijst invullen en u vult dit aantal tot minimaal 10 aan met ingevulde vragenlijsten van patiënten die elders verzekerd zijn, dan voldoet u ook aan de voorwaarden.
 

Mocht u dus toch een basisovereenkomst (inclusief cliëntervaringsonderzoek) willen afsluiten voor 2016, meld u dan voor 1 november aan bij een meetbureau!

Vorige artikel Zorg gaat nutteloze regels opruimen
Volgende artikel Overleg bekkenoefentherapeuten

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl