Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Wat als in 2020 de patiënt de kwaliteit van zorg beoordeelt?

woensdag 29 juli 2015 / Categorieën: Niet-leden

Zorgverzekeraars hebben verplicht gesteld dat zorgverleners zich in 2020 online laten beoordelen. Zij baseren hun contractonderhandelingen op de resultaten.

Alle beoordelingen komen terecht op de nationale beoordelingssite en zijn daarmee openbaar. Bovendien volgt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) beoordelingen van de patiënten nauwlettend. Zodra een zorginstelling een aantal slechte beoordelingen krijgt, neemt de IGZ meteen contact op met de zorginstelling. Hoe ziet de eerstelijns zorg er in 2020 uit wanneer de patiënt de kwaliteit van zorg beoordeelt?

Over dat scenario boog Arina Burghouts, adviseur eHealth bij Nictiz, zich de afgelopen maanden. Ze schreef mee aan het eerste trendboek Spelen met de zorg van morgen. “Het scenario waar ik aan schreef gaat over hoe patiënten meer invloed krijgen op de beoordeling van de kwaliteit van zorg. Zoals we in andere sectoren al gewend zijn om een keuze te maken voor een hotel of restaurant op basis van meningen van anderen, begint dat in de zorg ook te ontstaan.”

 

Lees het hele bericht op www.fmtgezondheidszorg.nl

Vorige artikel Controle registratie Vektis/ AGB-code
Volgende artikel Beweegprogramma ‘Blijf in de Benen’ voor ouderen

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl