Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Zorg gaat nutteloze regels opruimen

donderdag 29 oktober 2015 / Categorieën: Niet-leden

'Dit is het juiste moment om regeldruk te lijf te gaan; je moet het ijzer smeden als het heet is.' Dat zei minister Edith Schippers (VWS) gisteren op de door haar georganiseerde actiedag 'Merkbaar Minder Regeldruk'. Om het streven van merkbaar minder regeldruk in de praktijk te brengen lanceerde Schippers vandaag de 'Innovatieplaats Cure.' In dit programma is plaats voor 15 experimenten waarbinnen partijen regels buiten werking kunnen stellen. Zorgaanbieders kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. Heb jij een goed idee voor een regelarme werkwijze? Meld je dan aan voor dit experiment!

 

De VvOCM was namens de beroepsgroep aanwezig bij deze bijeenkomst. Er is aangegeven dat wij graag participeren in het vervolgtraject. Op 3 november is de VvOCM (samen met andere partijen) ook uitgenodigd bij Zorgverzekeraars Nederland om dit onderwerp te bespreken.

Lees meer

 

Gezamenlijk met de andere partijen in het Paramedisch Platform Nederland (PPN) is een position paper over dit onderwerp opgesteld. Klik hier om te openen.

 

 

Vorige artikel presentatie regioavond door Aurelia
Volgende artikel Let op: Zilveren Kruis en clientervaringsonderzoek

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl