VvOCM Jubileum event: Vanuit passie jouw koers bepalen

 

1 november 2019

9:00-17:30

Postillion in Bunnik

€155 (regulier ticket: verkrijgbaar tot 1 oktober)

 

Bij oefentherapie staat de mens centraal. Samen met de patiënt kijken we waar hij of zij tegenaan loopt in het dagelijkse leven: wat wel/ niet gaat en wat iemand graag weer wil doen. Hierbij kijken we in brede zin, want ieder mens is uniek. Dit biedt ons aanknopingspunten om als oefentherapeut aan te sluiten bij de persoon. Een bijzonder vak, waarin wij met passie mensen coachen in hun beweeggedrag. 

Het Jubileum Event gaat over de passie die ons verbindt. Over de sprankeling in onze ogen wanneer wij vertellen over die ene cliënt die door jouw begeleiding weer pijnvrij haar kleinkinderen optilt. Of die jongeman die vertelt weer opgesteld te worden in het voetbalteam. We hebben allemaal verhalen die ons bijblijven. Het besef dat je als oefentherapeut naast een patiënt staat en een bijdrage levert aan datgene wat voor de patiënt belangrijk is: het dagelijks bewegen. Een (bescheiden) trots om te staan voor ons vak. Een passie waarin wij ons verbinden, samen opkomen voor onze belangen en samen de toekomst tegemoet gaan!

Vrijdag 1 november 2019 staat in het teken van onze passie. Ontmoet collega’s en wissel ervaringen uit. Raak geïnspireerd door bevlogen sprekers. Verrijk jezelf met praktische handvatten en vakinhoudelijke tips. Leer van wetenschappers. En vier samen het jubileum: 15 jaar verenigen wij ons in de vorm van de VvOCM!

Ben jij er ook bij?

 

AANMELDEN? Klik op icoon


Plenaire sessies

Drie plenaire sessies:

‘De care in de cure’ Jan Paul van Wingerden 

Waar staat de oefentherapeut anno 2019? Waar komen we vandaan en zeker ook: waar gaan we naar toe? Jan- Paul van Wingerden neemt je in de antwoorden op deze vragen.

‘Redenen van bestaan’ Alex Vaassen 

Weet jij wat jouw bijdrage als oefentherapeut is? Weet je waar jij warm van loopt? Of waarvan je de moed verliest? Ga op zoek naar jouw 'reden van bestaan’ in de breedste zin van haar betekenis en in het bijzonder je ‘zijn' als oefentherapeut tijdens de plenaire sessie onder leiding van Alex Vaassen.

‘Tekenen met impact’ Dagmar Vriends

Wil je nog meer impact binnen jouw behandelingen met de patiënt?! Doe mee met deze sessie! Hier leer je om jouw communicatie visueel te ondersteunen met eenvoudige en sprekende tekeningen. Iedereen kan tekenen, jij ook! We laten jou dat in 1 uur ervaren! 

 


WORKSHOPS

Onderstaand een kort overzicht van de workshops. Klik op de titel voor meer informatie over inhoud en spreker.

‘Omdat ik het zeg!’ Jan-Paul van Wingerden

Met behulp van klinisch redeneren kijk je naar hoe de adviezen en oefeningen die je als oefentherapeut geeft, worden onderbouwd door hedendaagse functioneel anatomische en biomechanische inzichten.

‘Data, wat zegt het mij eigenlijk?’ Tom Urbanus

Wat levert landelijke data over oefentherapie ons op? Wat verzamelen we? Hoeveel werk kost deelname? Kom meer te weten over welke data er verzameld wordt en welke landelijke/ praktijkgerichte informatie je kunt inzien als je mee doet aan de Landelijke Database Oefentherapie.

‘Overtuigingskracht’ Ina Giesen

Wil je dat nog meer mensen het beroep oefentherapeut kennen en jouw praktijk weten te vinden? Leer hoe je met jouw persoonlijke presentatie en sterke boodschap anderen overtuigd en zichtbaarder wordt. Deze praktische sessie biedt handreikingen waar je direct mee aan de slag kan

‘Onderzoek in de oefentherapiepraktijk’

Ronde 1: Paul Keessen- Bewegingsangst bij hartpatiënten

20% van de hartpatiënten ontwikkelt bewegingsangst. Deze angst wordt nog weinig herkend in de zorg. Paul onderzoekt de determinanten en behandelbare componenten van bewegingsangst. Deze doelgroep kan mogelijk gebaat zijn bij een oefentherapeutische behandeling.

Ronde 1: Margriet van Dijk- kwaliteit van bewegen bij aspecifieke lage rugklachten

Observeren van De Kwaliteit van Bewegen is onderdeel van het oefentherapeutisch handelen. Echter; deze observatie is niet gestandaardiseerd. Margriet biedt nieuwe inzichten over kwaliteit van bewegen en een beter beeld over hoe de observatie van kwaliteit van bewegen gestandaardiseerd kan worden.

Ronde 2: Aline Broekema – Stimuleren van bewegen bij kinderen met Astma (Foxfit)

Stimuleren van bewegen bij kinderen met astma is belangrijk. De Foxfit interventie (de app, beweegmeter en begeleiding door oefentherapeut/ kinderlongverpleegkundige) ondersteunt dit. Hoor meer over het onderzoek en de toekomstige mogelijkheden voor de oefentherapeut.

Ronde 2: Meta Wildenbeest- Leerprocessen bij lage rugklachten

Behandeling van chronische lage rugpijn gericht op verandering van beweeggedrag heeft enig effect maar niet veel. Er is onvoldoende theoretische basis. Meta Wildenbeest informeert je over ontwikkelingen rond onderzoek bij lage rugpijn gericht op motorisch leren. Het onderzoek loopt nog, dus pak je kans om te participeren!

Lage gezondheidsvaardigheden in de praktijk- Janneke van der Velden

29% van de volwassenen heeft lage gezondheidsvaardigheden. Zelfredzaamheid is voor deze doelgroep een uitdaging. Wil jij leren de doelgroep te herkennen, weten welke aanpassingen je kan maken en hoe beter kan aansluiten op deze doelgroep? Volg dan deze workshop met eyeopeners en handige tips van Janneke van der Velden.

Virtual Reality bij chronische pijn in de praktijk – Louis Zantema en Katinka Zomerschoe

Een virtual reality bril gebruiken ter ondersteuning van jouw behandeling? Het is mogelijk! Klinisch psycholoog Louis Zantema heeft het onderzocht en oefentherapeut Katinka Zomerschoe past het toe in de praktijk. Ben je benieuwd? Kom de VR-bril uitproberen!

eHealth als ondersteuning in jouw oefentherapiepraktijk? - Dorien Ginsel

eHealth als aanvulling op jouw oefentherapeutische behandeling? Laat je inspireren door Dorien Ginsel over de mogelijkheden! Leer wat voor verschillende technieken er zijn en maak tijdens deze sessie kennis met de E-exercise apps gericht op patiënten met nek-schouderklachten of SOLK- klachten.

Het Jubileum Event wordt mede mogelijk gemaakt door: