Hoe kan oefentherapie jou helpen?

Oefentherapie is de specialisatie van het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut Cesar/Mensendieck helpt jou met het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. Op deze pagina kun je in 3 filmpjes zien wat oefentherapie voor jou kan betekenen. 

Hoe is jouw houding?


Je beweegt de hele dag en meestal zonder daarbij na te denken. Maar wat zie je als je in de spiegel kijkt? Een rechte rug en ontspannen schouders? En als je loopt, hoe loop je dan? 


Iedereen heeft zijn eigen houding en manier van bewegen. Maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Zo kunnen klachten aan bijvoorbeeld, rug, nek en schouders ontstaan. Het aanpassen van die houding is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Want je hoofd kan het wel anders willen doen, maar je valt snel weer terug in oude gewoontes. De oefentherapeut kan je dan helpen. 

Allereerst door je een spiegel voor te houden. Door samen je alledaagse handelingen te bekijken en te analyseren, kunnen veel klachten worden herleid. En zodra je weet waar de pijn vandaan komt en hoe je houding en manier van bewegen je klacht beïnvloedt, kan je samen een oplossing bedenken. 

Je gaat eraan werken, net zo lang tot de nieuwe manier van bewegen je eigen is geworden. De oefentherapeut is hierbij je coach. Die geeft je tip, uitleg en oefeningen om hoofd en lichaam als het ware weer met elkaar te verbinden. Want door grip te krijgen op je eigen houding en manier van bewegen, verhelp je niet alleen je klachten, maar leer je ook je eigen lijf beter kennen. En zo kan je, ook voor de lange termijn, met plezier blijven bewegen. 

Wat kan de oefentherapeut voor jou betekenen?


Door middel van 3 filmpjes laten wij jou zien wat de oefentherapeut voor jou kan betekenen wanneer jij wilt werken aan het verbeteren van je houding en manier van bewegen.

Hoe je met de juiste houding en beweging klachten kunt voorkomen

Een gewoonte kun je niet makkelijk veranderen. Zo is het ook met je houding en manier van bewegen. Wil je die veranderen, omdat je bijvoorbeeld rug-, nek- of schouderklachten hebt, dan is dat makkelijker gezegd dan gedaan. De oefentherapeut kan je daarbij helpen.


 

Hoe ziet een behandeling door de oefentherapeut eruit?

Het aanpassen van je houding en manier van bewegen is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar soms is dat wel nodig omdat je bijvoorbeeld last hebt van je nek, rug of schouders. Samen met de oefentherapeut kijk je hoe je dagelijkse activiteiten en leefstijl invloed hebben op je klachten. Je gaat aan de slag met oefeningen die jou helpen een juiste houding en manier van bewegen aan te leren. 

Door middel van oefentherapie kun je op vrij korte termijn pijnvrij zijn, maar dan is de behandeling nog niet klaar. Want het is ook belangrijk om pijnvrij te blijven op de lange termijn. Daar ga je samen met de oefentherapeut aan werken. 

 

Wat is een oefentherapeut?

Een oefentherapeut is een specialist op het gebied van het verbeteren van de houding en beweging van de patiënt. Het aanleren van een betere houding en beweging gaat heel stapsgewijs. Van een goede houding en manier van bewegen heb je de rest van je leven plezier. In dit filmpje zie je hoe de oefentherapeut jou daarbij kan helpen.