Inloggen lid

Uw gebruikersnaam
Uw wachtwoord

Wachtwoord vergeten

Maakt u gebruik van de functie 'wachtwoord vergeten?', dan wordt het wachtwoord naar uw werk e-mailadres verzonden.

AVG in jouw praktijk

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Als VvOCM hebben we alle informatie over de AVG op relevantie voor de oefentherapeut verzameld en beoordeeld. Via wekelijkse nieuwsberichten zijn VvOCM-leden op de hoogte gehouden, met adviezen en een stappenplan. 


Klik hier voor de speciale AVG-pagina op deze website (ook te vinden via het menu onder Praktijkvoering).
Deze pagina is alleen toegankelijk voor VvOCM-leden.

Student? Word lid!

De VvOCM is er ook voor jou als student. Een lidmaatschap levert je (financiële) voordelen op en biedt producten en diensten die jouw studie én de stap naar een succesvolle loopbaan gemakkelijker maken.

 

 

Links

Logo Frenzs

   

 

   

 

Logo MacKenzie

Laatste Nieuws

Speciaal weekaanbod: de NPi-service met 40% korting!

Het NPi biedt jou – als oefentherapeut - de NPi-service aan met maar liefs... lees meer
In het voorjaar van 2019 organiseert de commissie Praktijk & Wetenschap... lees meer

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Zorgverleners die werken met een meldcode gaan bewuster en makkelijker om met signalen van huiselijk geweld. In de praktijk blijken zij driemaal vaker in te grijpen dan collega’s die niet met zo’n code werken. Vanaf 1 januari 2019 zijn oefentherapeuten, net als andere professionals bij wet verplicht de verbeterde meldcode, met daarin opgenomen een afwegingskader, geïmplementeerd te hebben binnen de praktijk. PPN en KNGF hebben de krachten gebundeld en een algemeen paramedisch afwegingskader ontwikkeld. Dit afwegingskader is gepresenteerd op de Algemene ledenvergadering van 18 juni j.l. en op 2 juli aan minister de Jonge van VWS.
Klik hier voor het Algemeen Paramedisch Afwegingskader
Klik hier voor de bijlage Toelichting op de vijf vragen in het afwegingskader


Hoe te handelen
Vermoedt u dat een patiënt slachtoffer is van huiselijk geweld of kindermishandeling? De verbeterde VvOCM meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is voor oefentherapeuten de professionele norm. De meldcode ondersteunt u bij het melden en bij de afweging hoe te handelen. Wat moet, wat mag, wat niet en hoe? Alles gericht op de werksetting van de oefentherapeut.

De overige documenten m.b.t. de meldcode zijn alleen toegankelijk voor leden van de VvOCM:
- Stappen meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
- VvOCM Meldcode huiselijk Geweld en Kindermishandeling herziene versie
- Sputovamo Formulier

Daarvoor moet u inloggen: KLIK HIER

Landelijke Database Oefentherapie

De VvOCM werkt aan de verdere ontwikkeling van de Landelijke Database Oefentherapie (LDO). In de database verzamelen we gegevens over de oefentherapeutische behandeling. Die gegevens worden door de oefentherapeut, vanuit het softwaresysteem naar het NIVEL gestuurd.


Waarom doen we dit?

Deze data verzamelen we om het vak oefentherapie beter te kunnen profileren en onderbouwen. Ook is de data belangrijk voor kwaliteitsverbetering en wordt het gebruikt voor onderzoeksdoeleinden. Met het LDO en het praktijkdashboard is de VvOCM de eerste beroepsvereniging waarbij haar leden inzicht kunnen krijgen in hun praktijkresultaten en sneller kunnen werken door de directe toegang tot software en websites.

Meer weten? Ga dan naar de speciale pagina onder Praktijkvoering.

Of klik op onderstaand filmpje.

 

Wkkgz regeling

Vanaf 1 januari 2017 geldt voor oefentherapeuten (en andere zorgverleners) een wettelijke verplichting dat ontevreden cliënten eenvoudig een klacht kunnen indienen bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Daartoe  is een goedgekeurde, schriftelijk vastgelegde klachten- en geschillenreglement verplicht. Goed nieuws voor VvOCM-leden: er is binnenkort een regeling beschikbaar waarbij zij automatisch en gratis via hun lidmaatschap bij de VvOCM zijn aangesloten. Bovendien komt er hulp om cliënten te informeren. Niet-leden moeten zelf de aansluiting regelen. Hieronder volgt uitleg over de verplichtingen, wat je zelf moet doen en welke hulp de VvOCM biedt. Lees hier verder

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van de VvOCM