Inloggen lid

Uw gebruikersnaam
Uw wachtwoord

Wachtwoord vergeten

Maak je gebruik van de functie 'wachtwoord vergeten?', dan wordt het wachtwoord naar jouw werk e-mailadres verzonden.

AVG in jouw praktijk

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Als VvOCM hebben we alle informatie over de AVG op relevantie voor de oefentherapeut verzameld en beoordeeld. Via wekelijkse nieuwsberichten zijn VvOCM-leden op de hoogte gehouden, met adviezen en een stappenplan. 


Klik hier voor de speciale AVG-pagina op deze website (ook te vinden via het menu onder Praktijkvoering).
Deze pagina is alleen toegankelijk voor VvOCM-leden.

Student? Word lid!

De VvOCM is er ook voor jou als student. Een lidmaatschap levert je (financiële) voordelen op en biedt producten en diensten die jouw studie én de stap naar een succesvolle loopbaan gemakkelijker maken.

 

 

Links

Logo Frenzs

    

 

  Logo Lohmann & Rauscher

 

Logo MacKenzie    

VvOCM Nieuws

Tweedaagse cursus LSVT-BIG voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherap... lees meer
Geaccrediteerde cursus Dryneedling bij bekkenpijn en posturale disfuncties voor ... lees meer

Landelijke Database Oefentherapie

De VvOCM werkt aan de verdere ontwikkeling van de Landelijke Database Oefentherapie (LDO). In de database verzamelen we gegevens over de oefentherapeutische behandeling. Die gegevens worden door de oefentherapeut, vanuit het softwaresysteem naar het NIVEL gestuurd.


Waarom doen we dit?

Deze data verzamelen we om het vak oefentherapie beter te kunnen profileren en onderbouwen. Ook is de data belangrijk voor kwaliteitsverbetering en wordt het gebruikt voor onderzoeksdoeleinden. Met het LDO en het praktijkdashboard is de VvOCM de eerste beroepsvereniging waarbij haar leden inzicht kunnen krijgen in hun praktijkresultaten en sneller kunnen werken door de directe toegang tot software en websites.

Meer weten? Ga dan naar de speciale pagina onder Praktijkvoering.

Of klik op onderstaand filmpje.

 

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Zorgverleners die werken met een meldcode gaan bewuster en makkelijker om met signalen van huiselijk geweld. In de praktijk blijken zij driemaal vaker in te grijpen dan collega’s die niet met zo’n code werken. Vanaf 1 januari 2019 zijn oefentherapeuten, net als andere professionals bij wet verplicht de verbeterde meldcode, met daarin opgenomen een afwegingskader, geïmplementeerd te hebben binnen de praktijk. PPN en KNGF hebben de krachten gebundeld en een algemeen paramedisch afwegingskader ontwikkeld. 
Klik hier voor het Algemeen Paramedisch Afwegingskader
Klik hier voor de bijlage Toelichting op de vijf vragen in het afwegingskader

Lees verder

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van de VvOCM