Inloggen lid

Uw gebruikersnaam
Uw wachtwoord

Wachtwoord vergeten

Maakt u gebruik van de functie 'wachtwoord vergeten?', dan wordt het wachtwoord naar uw werk e-mailadres verzonden.

AVG in jouw praktijk

Op 25 mei 2018 wordt de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Als VvOCM verzamelen en beoordelen we alle informatie over de AVG op relevantie voor de oefentherapeut, zodat we je van praktische informatie kunnen voorzien. Via wekelijkse nieuwsberichten houden we je op de hoogte van adviezen en vervolgstappen. 

Klik hier voor de speciale AVG-pagina op deze website (ook te vinden via het menu onder Praktijkvoering).
Deze pagina is alleen toegankelijk voor VvOCM-leden.

Student? Word lid!

De VvOCM is er ook voor jou als student. Een lidmaatschap levert je (financiële) voordelen op en biedt producten en diensten die jouw studie én de stap naar een succesvolle loopbaan gemakkelijker maken.

 

 

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van de VvOCM

ALV van 18 juni 2018 terug kijken

De ALV gemist? Wil je kijken hoe deze ALV is verlopen? Je kunt de hele vergadering terug kijken via onderstaande link.

Klik hier om te kijken.

Laatste Nieuws

VvOCM-jaaroverzicht in beknopte versie

Het Jaaroverzicht 2017 staat al een poosje tussen de ALV-stukken. Hierin kun je ... lees meer

Scholing voor bekkenot en gecertificeerd bekkentherapeuten

De VvOCM hecht veel waarde aan een eenduidige kwaliteit, zichtbaarheid én... lees meer

Landelijke Database Oefentherapie

De VvOCM is druk bezig om de Landelijke Database Oefentherapie (LDO) verder uit te breiden. In de database verzamelen we gegevens over de oefentherapeutische behandeling. Die gegevens worden door de oefentherapeut, vanuit het softwaresysteem naar het NIVEL gestuurd.


Waarom doen we dit?

Deze data verzamelen we om het vak oefentherapie beter te kunnen profileren en onderbouwen. Ook is de data belangrijk voor kwaliteitsverbetering en wordt het gebruikt voor onderzoeksdoeleinden. Met het LDO en het praktijkdashboard is de VvOCM de eerste beroepsvereniging waarbij haar leden inzicht kunnen krijgen in hun praktijkresultaten en sneller kunnen werken door de directe toegang tot software en websites.

Meer weten? Ga dan naar de speciale pagina onder Praktijkvoering.

Of klik op onderstaand filmpje.

 

Startersdag voor studenten én voor beginnende paramedici

Studeer je bijna af en wil je in de eerstelijn aan de slag? Of werk je al enkele jaren in dienst als oefentherapeut Cesar/Mensendieck en wil je voor jezelf beginnen? Kom dan naar de PPN-Startersdag!

Vrijdagavond 22 juni: voor studenten en net afgestudeerden:

Zaterdag 23 juni: voor werkenden die een eigen praktijk willen starten:


Wkkgz regeling

Vanaf 1 januari 2017 geldt voor oefentherapeuten (en andere zorgverleners) een wettelijke verplichting dat ontevreden cliënten eenvoudig een klacht kunnen indienen bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Daartoe  is een goedgekeurde, schriftelijk vastgelegde klachten- en geschillenreglement verplicht. Goed nieuws voor VvOCM-leden: er is binnenkort een regeling beschikbaar waarbij zij automatisch en gratis via hun lidmaatschap bij de VvOCM zijn aangesloten. Bovendien komt er hulp om cliënten te informeren. Niet-leden moeten zelf de aansluiting regelen. Hieronder volgt uitleg over de verplichtingen, wat je zelf moet doen en welke hulp de VvOCM biedt. Lees hier verder