Inloggen lid

Uw gebruikersnaam
Uw wachtwoord

Text/HTML

You must be in Edit Mode to enter content, and then you can use the Module Action Menu or Module Action Buttons to manage content

Wachtwoord vergeten

Maakt u gebruik van de functie 'wachtwoord vergeten?', dan wordt het wachtwoord naar uw werk e-mailadres verzonden.

AVG in jouw praktijk

Op 25 mei 2018 wordt de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Als VvOCM verzamelen en beoordelen we alle informatie over de AVG op relevantie voor de oefentherapeut, zodat we je van praktische informatie kunnen voorzien. Via wekelijkse nieuwsberichten houden we je op de hoogte van adviezen en vervolgstappen. 

Klik hier voor de speciale AVG-pagina op deze website (ook te vinden via het menu onder Praktijkvoering).
Deze pagina is alleen toegankelijk voor VvOCM-leden.

Student? Word lid!

De VvOCM is er ook voor jou als student. Een lidmaatschap levert je (financiële) voordelen op en biedt producten en diensten die jouw studie én de stap naar een succesvolle loopbaan gemakkelijker maken.

 

 

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van de VvOCM

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Zorgverleners die werken met een meldcode gaan bewuster en makkelijker om met signalen van huiselijk geweld. In de praktijk blijken zij driemaal vaker in te grijpen dan collega’s die niet met zo’n code werken. Vanaf 1 januari 2019 zijn oefentherapeuten, net als andere professionals bij wet verplicht de verbeterde meldcode, met daarin opgenomen een afwegingskader geïmplementeerd te hebben binnen de praktijk. PPN en KNGF hebben de krachten gebundeld en een algemeen paramedisch afwegingskader ontwikkeld. Dit afwegingskader is gepresenteerd op de Algemene ledenvergadering van 18 juni j.l. en op 2 juli aan minister de Jonge van VWS. De volgende stap is dat het afwegingskader wordt opgenomen in een verbeterde meldcode.


Hoe te handelen
Vermoedt u dat een patiënt slachtoffer is van huiselijk geweld of kindermishandeling? De verbeterde VvOCM meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is voor oefentherapeuten de professionele norm. De meldcode ondersteunt u bij het melden en bij de afweging hoe te handelen. Wat moet, wat mag, wat niet en hoe? Alles gericht op de werksetting van de oefentherapeut.

De overige documenten m.b.t. de meldcode zijn alleen toegankelijk voor leden van de VvOCM:
- Stappen meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
- VvOCM Meldcode huiselijk Geweld en Kindermishandeling herziene versie
- Sputovamo Formulier

Daarvoor moet u inloggen: KLIK HIER.

Landelijke Database Oefentherapie

De VvOCM is druk bezig om de Landelijke Database Oefentherapie (LDO) verder uit te breiden. In de database verzamelen we gegevens over de oefentherapeutische behandeling. Die gegevens worden door de oefentherapeut, vanuit het softwaresysteem naar het NIVEL gestuurd.


Waarom doen we dit?

Deze data verzamelen we om het vak oefentherapie beter te kunnen profileren en onderbouwen. Ook is de data belangrijk voor kwaliteitsverbetering en wordt het gebruikt voor onderzoeksdoeleinden. Met het LDO en het praktijkdashboard is de VvOCM de eerste beroepsvereniging waarbij haar leden inzicht kunnen krijgen in hun praktijkresultaten en sneller kunnen werken door de directe toegang tot software en websites.

Meer weten? Ga dan naar de speciale pagina onder Praktijkvoering.

Of klik op onderstaand filmpje.

 

ALV van 18 juni 2018 terug kijken

De ALV gemist? Wil je kijken hoe deze ALV is verlopen? Je kunt de hele vergadering terug kijken via onderstaande link.

Klik hier om te kijken.

Laatste Nieuws

Op de Algemene Ledenvergadering van 18 juni j.l. is het algemeen paramedisch afw... lees meer
De ontwikkelingen in de zorg voor mensen met MS gaan snel. Behandelmogelijkheden... lees meer

Wkkgz regeling

Vanaf 1 januari 2017 geldt voor oefentherapeuten (en andere zorgverleners) een wettelijke verplichting dat ontevreden cliënten eenvoudig een klacht kunnen indienen bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Daartoe  is een goedgekeurde, schriftelijk vastgelegde klachten- en geschillenreglement verplicht. Goed nieuws voor VvOCM-leden: er is binnenkort een regeling beschikbaar waarbij zij automatisch en gratis via hun lidmaatschap bij de VvOCM zijn aangesloten. Bovendien komt er hulp om cliënten te informeren. Niet-leden moeten zelf de aansluiting regelen. Hieronder volgt uitleg over de verplichtingen, wat je zelf moet doen en welke hulp de VvOCM biedt. Lees hier verder