Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Renseigneringsverplichting

Word lid van VvOCM

Renseigneringsverplichting

Met ingang van 2022 verplicht de Belastingdienst de opgave van uitbetaalde bedragen aan derden (UBD). Dit heet renseigneringsverplichting. 

Wat houdt de renseigneringsverplichting in?

Heeft jouw praktijk in 2022 betalingen gedaan aan bijvoorbeeld waarnemers of praktijkmedewerkers op basis van een overeenkomst van opdracht? Dan moet je mogelijk aan deze renseigneringsverplichting voldoen. 

Geldt deze regeling voor mij?

Als je als praktijkhouder inhoudingsplichtige bent (dat ben je als je medewerkers in loondienst hebt) en werkt met zzp'ers die over hun factuur geen BTW berekenen (zorg is BTW vrij) dan ben je verplicht aangifte te doen bij de Belastingdienst van het aan die ZZP'er uitgekeerde bedrag.

Waar vind ik meer informatie?

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de Belastingdienst.
Bekijk het overzicht van de meest gestelde vragen met antwoorden.

Disclaimer

VvOCM stelt informatie over wetgeving beschikbaar als service voor onze leden. VvOCM accepteert geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden in deze informatie voor schade welke voortvloeit uit of samenhangt met het gebruik van deze informatie. Elke oefentherapeut is te allen tijden zelf verantwoordelijk voor zijn of haar handelen volgens de betreffende wetgeving.