VvOCM-lidmaatschap

                                                                                           

Als oefentherapeut wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en het laatste nieuws. De beroepsvereniging voor oefentherapeuten, de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM), is dé landelijke vereniging waar je als oefentherapeut alles vindt wat je nodig hebt als moderne zorgprofessional. Je krijgt toegang tot het besloten deel van deze website, het Beweegplein, waar je informatie kunt vinden over alles wat je tegenkomt als professionele oefentherapeut.

 

Ook krijg je ondersteuning bij zaken rondom het Kwaliteitsregister Paramedici, krijg je korting bij cursussen en je eventuele specialisatie en kun je kennis delen met collega's via het forum. Je krijgt vier keer per jaar het vakblad Beweegreden thuisgestuurd en maandelijks een digitale nieuwsbrief. Verder heb je toegang tot PR-materiaal voor evenementen bij jou in de buurt en kun je aanhaken bij regionale ontwikkelingen via jouw regioteam. 

Met je lidmaatschap help je bovendien mee de beroepsgroep steviger in haar schoenen te staan en profiteer je mee van gezamenlijk voordeel. 

          

  

 

Als lid mag je aanwezig zijn bij de Algemene Ledenvergadering (twee keer per jaar) waardoor je direct kan meepraten over het gevoerde beleid en toekomstplannen voor de beroepsgroep en de vereniging. Daarnaast is het ook mogelijk een actieve rol te spelen binnen de vereniging. Zo kun je lid worden van diverse commissies of platformen, een functie vervullen binnen je regioteam of een functie vervullen in het landelijk bestuur. Tot slot (maar niet onbelangrijk) ben je als VvOCM-lid beter vindbaar door jouw vermelding in de praktijkzoeker 'Zoek een oefentherapeut'. 

Klik hier voor alle voordelen van het VvOCM-lidmaatschap! 


Werkende leden van de VvOCM zijn verplicht om kwaliteitsgeregistreerd te zijn in het Kwaliteitsregister Paramedici.
       

 

Klik hier voor de contributietarieven 2020 
Klik hier voor meer informatie over opzeggen lidmaatschap

Let op: korting voor starters

Er geldt een speciaal starterstarief voor oefentherapeuten die direct na hun diploma lid worden of hun studentenlidmaatschap omzetten naar een 'gewoon lidmaatschap'. Gedurende het lopende en het daarop volgende kalenderjaar krijg je als starter een reductie van 50% op de VvOCM-contributie. Het jaar daarna krijg je een korting van 25% op het reguliere bedrag. Dit geldt zowel voor werkende als niet-werkende starters. 

 

Studentenactie

Als student wil je natuurlijk met je neus bovenop de nieuwste ontwikkelingen zitten en meeprofiteren van een landelijk netwerk van oefentherapeuten. Voor slechts € 25,00 ben je een kalenderjaar lang lid van de VvOCM! (Deze actie geldt alleen voor studenten aan de 4-jarige initiële opleiding.)

Je kunt bestuurlijke ervaring opdoen via diverse commissies binnen de beroepsvereniging en meedenken over het gevoerde beleid. Je krijgt toegang tot het besloten gedeelte van de website van de VvOCM - boordevol relevante informatie voor (toekomstige) oefentherapeuten. Hier kun je meepraten op verschillende fora en ben je op de hoogte van scholingen en cursussen voor oefentherapeuten. Daarnaast kun je vacatures vinden in de vacaturebank of zelf een oproep plaatsen.
Ook krijg je het vakblad Beweegreden thuisgestuurd. Met je lidmaatschap help je mee de beroepsgroep nog steviger in haar schoenen te zetten en profiteer je mee van veel voordeel. Ga naar het aanmeldingsformulier hieronder en meld je aan! 

 

Studentleden hebben na het afstuderen twee maanden de tijd om de wijziging door te geven. Wanneer zij daar geen gebruik van maken, worden deze leden automatisch aangeslagen als werkend lid en zal aan het lid de volledige dan geldende contributie worden berekend.