Kinderoefentherapie

Nadat je de algemene opleiding tot oefentherapeut hebt gevolgd, kun je verder specialiseren tot kinderoefentherapeut. Dit is een post-hbo-opleiding aan de Hogeschool Utrecht.

Er wordt veel tijd besteed aan het methodisch handelen en klinisch redeneren, de diagnostiek en de verslaglegging. Binnen de behandeling ligt het accent op het motorisch leren en de aanpak bij specifieke gedragskenmerken van het kind.

Meer informatie over de opleiding tot Kinderoefentherapeut vind je op de website van de Hogeschool Utrecht.


Per september 2014 start Hogeschool Utrecht, Centrum voor Bewegingsstudies, met de opleiding Kinderoefentherapie in een nieuwe structuur. De opleiding zal worden aangeboden in cursussen van 5 EC (= 140 studiebelastinguren). Wanneer de 4 of 5 verplichte cursussen en 2 keuzecursussen met goed gevolg zijn afgerond en er een afrondend examen is afgelegd, behaalt men het certificaat kinderoefentherapeut wat goed is voor registratie in het register Kinderoefentherapie.
Maar…. de cursussen kunnen voor geïnteresseerden ook los gevolgd worden als op zichzelf staande cursus, bijvoorbeeld als nascholing voor reeds afgestudeerde kinderoefentherapeuten. We verwachten dat hiermee ook de doelgroep vergroot zal worden, waardoor er interessante en waardevolle interactie kan plaatsvinden.

De huidige cursus oefentherapie bij kinderen wordt in de nieuwe structuur opgenomen en zal het vertrekpunt zijn van de opleiding.

In januari 2014 gaan we voor de laatste keer van start met Kinderoefentherapie ‘oude stijl’. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Dit is ook de laatste mogelijkheid voor 3-jarig opgeleiden om Kinderoefentherapeut te worden. In september 2014 starten we dan met de 1e verplichte cursus van reeks.

Voor meer informatie en aanmelden, ga naar de website van de Hogeschool Utrecht. Hier publiceren we ook zo spoedig mogelijk meer informatie over het nieuwe format. Het Centrum voor Bewegingsstudies is ook te volgen op Facebook (https://www.facebook.com/CentrumVoorBewegingsstudies). 

Mocht je de studiegids van de opleiding willen ontvangen, stuur dan een e-mail aan centrumIBS@hu.nl.

Kinderfolder

 TitelAangepast opGrootte
Folder Kinderoefentherapie21-1-20141,72 MB
Flyer Kinderoefentherapie voor baby en peuter22-9-2014424,69 KB