Psychosomatische oefentherapie

Nadat je de algemene opleiding tot oefentherapeut hebt gevolgd, kun je verder specialiseren tot psychosomatisch oefentherapeut. Eind 2017 studeerde de laatste lichting van 23 psychosomatisch oefentherapeuten af aan de Hogeschool Utrecht. In 2018 kreeg de opleiding onder de naam OPST, Opleiding Psychosomatische Therapie, een doorstart onder een nieuw cursusbureau DOKh. 


De OPST is een tweejarige post-HBO opleiding, bestaande uit 32 lesdagen. Lichaamsgerichte therapievormen worden gecombineerd en geïntegreerd met psychsociale interventies. De opleiding is verdeeld over blokken van twee dagen (vrijdag en zaterdag).Uitgangspunt voor de tweejarige OPST zijn de competenties die staan beschreven in het beroepsprofiel psychosomatisch oefentherapeut.


Psychosomatische oefentherapie biedt een integrale  lichaam-geest zorg, zowel in diagnostiek als behandeling, voor mensen met uiteenlopende (stressgerelateerde) lichamelijke klachten, waaronder SOLK (Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten). In de psychosomatische oefentherapie is het holistische uitgangspunt van Cesar en Mensendieck uitgewerkt in een heldere, gestructureerde en geïntegreerde lichaam-geest methodiek. 


Interesse in de opleiding?

De start van de tweejarige OPST opleiding staat op dit moment gepland voor september 2020. Alle geplande lesdagen zijn terug te vinden via deze link


Open middag 1 februari 2020

Daarnaast ben je op zaterdag 1 februari 2020 van harte welkom bij de open middag. Alle vaste docenten lichten hier de cursusblokken toe en er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. We hopen je deze middag te mogen ontmoeten. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@opst-opleidingen.nl

 

EVC-regeling

De algemene EVC-regeling staat op de website www.opst-opleidingen.nl onder het kopje Opleidingen. Chronisch pijn oefentherapeuten kunnen een speciaal EVC-formulier downloaden, waarop ingevuld kan worden welke cursussen van Netwerk Chronische Pijn al gevolgd zijn.


Meer informatie? 

Ga dan naar de website www.opst-opleidingen.nl