Psychosomatische oefentherapie

Nadat je de algemene opleiding tot oefentherapeut hebt gevolgd, kun je verder specialiseren tot psychosomatisch oefentherapeut. Dit is een post-hbo-opleiding aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens de opleiding Psychosomatische Oefentherapie (OPST) word je opgeleid tot integrale eerstelijns-therapeut met een paramedische/somatische invalshoek. Modulen die tijdens deze opleiding aan bod komen zijn: communicatieve vaardigheden, basis psychosomatiek, verdieping psychosomatiek, therapeutisch lichaamswerk, verliescommunicatie, psychopathologie en omgaan met diversiteit.

 

Sinds de overname van de opleiding door de HU heeft er in de afgelopen drie jaar een herstructurering van de opleiding plaatsgevonden. Certificaten die meer dan 6 jaar geleden zijn behaald voorafgaand aan het startmoment, dienen te worden beoordeeld door de EVC commissie.


Onderwijsprogramma Psychosomatische Oefentherapie
Geplaatst op 02 november 2015 - 09:17 uur

 

Vanaf januari 2016 biedt Hogeschool Utrecht opnieuw het Onderwijsprogramma Psychosomatische Oefentherapie aan. Dit onderwijsprogramma bestaat uit 6 ‘losse’ cursussen en biedt u de mogelijkheid om zich te specialiseren tot Psychosomatisch Oefentherapeut.
Omdat Hogeschool Utrecht de mogelijkheden aan het verkennen is om (op z’n vroegst) vanaf studiejaar 2016/2017 de Psychosomatische Oefentherapie in te passen in de bestaande masteropleiding, is de start in januari 2016 de laatste keer dat de opleiding in de huidige vorm wordt aangeboden. Een eventuele masteropleiding zal als ingangseis ‘Bachelor Oefentherapie’ hanteren.