Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Ook lid worden van de VvOCM?

Werken bij VvOCM

Wij zijn VvOCM, de beroepsvereniging voor oefentherapeuten. Waarom je bij VvOCM wil werken? We geven je drie redenen:

1.Klein maar fijn

Wij zijn een klein team met grootse ambities. Wat dit betekent? Jouw werk doet ertoe! Je hebt veel autonomie bij het invullen van je rol en werkzaamheden. Wij vertrouwen op jouw expertise in je vakgebied en je hoeft niet over meerdere managementlagen heen. Heb je een plan? Bij ons hoef je er niet oeverloos over te discussiëren en vergaderen. Presenteer je idee en ga ermee aan de slag. Je collega’s denken en werken graag met je mee!

2.Net een beetje anders

Jouw werk heeft direct effect op de werkpraktijk van onze leden. Voor wie ga je aan het werk? Oefentherapeuten zijn een kleine groep zorgverleners: er zijn er maar 2000 van in Nederland. Toch speelt de oefentherapeut een belangrijke rol in de zorgmarkt. Waarom? Omdat oefentherapeuten alles net even anders doen dan de meeste zorgverleners.

Uitgangspunt van oefentherapie is om de patiënt te helpen om zichzelf te helpen. Leefstijlpreventie, gezond gedrag beïnvloeden, dure zorg voorkomen... Iedereen praat er tegenwoordig over, maar oefentherapeuten doen dit alles al meer dan 100 jaar!

Dus geen zorgverlener met een witte jas aan die de patiënt voorschrijft hoe het moet. Bij de oefentherapeut gaat de patiënt zelf aan de slag om actief mee te denken over en te werken aan zijn of haar eigen herstel.

3.Blijf bewegen

Onze ambitie is om onze leden de best mogelijke service te bieden. Zodat zij kunnen blijven doen waar zij goed in zijn: de beste beweegzorg bieden aan hun patiënten. Als kleine specialistische zorggroep word je soms wel eens over het hoofd gezien. Daarom strijden we hard voor de positie van de oefentherapeut bij zorgverzekeraars en in de politiek. We hebben een hoog tempo en moeten soms net even harder rennen dan andere beroepsgroepen die groter en zichtbaarder zijn.

 

Ontdek wat oefentherapie voor je kan betekenen

Wil jij de oefentherapeut helpen om patiënten te blijven helpen? We verwelkomen je graag in ons team!

Natuurlijk zorgen we daarbij voor:

  • Een goed salaris
  • Opleidingsmogelijkheden
  • Goede arbeidsvoorwaarden

Bekijk onze vacatures en laat van je horen! Mail of bel onze helpdesk met je vragen: info@vvocm.nl / 030-2625627.

Of lees eerst nog even verder over oefentherapie op onze patiëntensite.

 

Vacatures bij VvOCM

We hebben momenteel geen openstaande vacatures.