Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van de VvOCM.  

Externe evenementen

04 juni 2020 - 06 juni 2020

Door: PMSC

Cursus ‘oefentherapeutische behandeling en begeleiding van peripartum bekkenpijn' bij jou in de buurt!’

4,5 en 6 juni

Oefentherapeuten uit jouw regio hebben in samenwerking met het Paramedisch Bij- en Nascholingscentrum de cursus Peripartum bekkenpijn in de regio georganiseerd in ’t Harde op 4,5 en 6 juni.
 
Inhoud scholing
Bekkenpijn rondom de zwangerschap is een probleem voor veel vrouwen. Gelukkig is er de laatste jaren door gericht wetenschappelijk onderzoek meer bekend geworden over deze problematiek. Theorie en onderzoek zijn erg belangrijk voor nieuwe inzichten en biomechanische modellen, maar hoe vertaal je dit nu als therapeut naar de praktijk. Het meest belangrijke is het herstel van weefselschade en het creëren van balans, waarbij de intrinsieke reflex en het bestrijden van contingente adaptatie bij de problematiek van peripartum bekkenpijn een belangrijke rol spelen.

In deze cursus leert u stap voor stap deze patiënten zowel pre- als postpartum te begeleiden. Bij de behandeling spelen naast de statiek, de belasting en belastbaarheid een erg belangrijke rol. De therapeut zal de patiënt kennis overdragen omtrent het beeld, leefregels en adviezen meegeven en met haar oefenen in de eigen omgeving. Zowel rug- en bekkenstabiliteit als myogene disfuncties moeten vanuit de basis worden verbeterd. Ook de psychosomatiek mag men niet uit het oog verliezen.

Tijdens deze driedaagse cursus zal aandacht worden besteed aan anatomie, definiëring, prognose en predisponerende factoren alsmede diagnostiek en de behandeling van de oefentherapeut. Daarnaast wordt ingegaan op de belangrijkste aspecten betreffende trainingsopbouw, het vaststellen van een individueel belasting- belastbaarheid schema en de psychologische gevolgen van chronische pijn, pijnbeleving en pijngedrag.

Doel                                                                                                        
Tijdens deze cursusdagen willen wij bereiken dat de cursisten op grond van een stuk gedegen kennis aangevuld met zeer praktische en specifiek op deze problematiek gerichte oefenstof in staat zijn patiënten met Peripartum bekkenpijn te herkennen en op adequate wijze te behandelen.

Praktische informatie
Locatie:  MFC  Stadsweg 27  ’t Harde
Datum: 4,5 en 6 juni 2020
Tijd: 9.30 – 16.30
Prijs: €630 (incl. catering)
Deelnemers: maximaal 21
Inschrijving: info@pmsc.nl of pmsc.nl
Cursusleiding: Michel van der Aa, Inge Verhoeven, Mirjam Zwerink, Ilse van Anrooij, Mayke Peters  (oefentherapeuten).
Studiebelasting: 16½ lesuren, 4½ zelfstudie/oefenuren
Accreditatiepunten: ADAP 16½ / SBP 4½

 

Georganiseerd doorPMSC