Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

17 maart 2021 - 28 mei 2021

Door: Anders Eigen
Masterclass ACT - Parkeer je Piekerverstand

Masterclass ACT - Parkeer je Piekerverstand

17 maart, 13 oktober, 24 november en 28 mei 2021

Ons piekerverstand maakt soms overuren. Herken je dat? Ons brein is een fantastische verhalenverteller, die continu vergelijkt, oordeelt, evalueert en fantaseert. Ons brein produceert nu eenmaal gedachten. Wel 50.000 per dag! Als we onze gedachten te serieus nemen, gaan we piekeren. En kom daar maar weer eens vanaf. 80 procent van onze gedachten is negatief geladen. We zijn gewend om de inhoud van gedachten te veranderen, en negatieve gedachten om te denken naar positieve gedachten. Van ‘dit gaat me nooit lukken’ naar ‘ik kan het!’. Dat kost veel energie. Want iedere keer dat een negatieve gedachte opkomt en bezit van je neemt, zijn je hersenen aan het werk om de positieve daar tegenover te stellen. En dat is hard werken!

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zing je belemmerende gedachten eens op bijvoorbeeld ‘lang zal ze leven’. Of spreek ze op verschillende toonhoogten uit. Beetje gekke oefening? Zeker! Maar met groots effect. Je zult merken dat je negatieve gedachte nauwelijks meer opkomt. En als hij opkomt, is de lading ervan af. Dat geeft ruimte in je hoofd. Het gaat erom onplezierige gedachten te zien zoals ze werkelijk zijn – alleen maar woorden – en de strijd ertegen te staken. Zo maak je je los van nutteloze denkprocessen, zodat je je aandacht op leukere zaken kunt richten.

Defuseren is een krachtig instrument uit ACT. Wil je defusietechnieken leren toepassen voor jezelf of in de begeleiding van anderen? Schrijf je in voor de Masterclass ‘Parkeer je Piekerverstand’, en kom moeiteloos los van gedachten met verrassende oefeningen. Hoe fijn is dat! 

Praktische informatie:

Locatie: The coloured kitchen, Prinses Christinalaan 1, Utrecht
Kosten: € 245 excl btw
Data: 
- 17 maart: 13.00 – 17.00 uur
- 13 oktober: 13.00 - 17.00 uur
- 24 november: 13.00 – 17.00 uur
- 28 mei: 9.00 - 13.00 uur 

ADAP: 5 PE Punten

Voor meer informatie klik hier of stuur een mail aan: annette@anderseigen.nl

Georganiseerd doorAnders Eigen