Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Principeakkoord nieuwe Cao Ziekenhuizen

woensdag 4 maart 2015 / Categorieën: Niet-leden

Na acties van werknemers in de ziekenhuizen is op 4 maart  in alle vroegte eindelijk een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao. De vorige cao voor de 190.000 ziekenhuismedewerkers liep al een jaar geleden af. In de cao zijn afspraken gemaakt over koopkracht, echte banen en het verhogen van de kwaliteit binnen de zorg. Zo wordt het scholingsbudget met 3% per jaar verhoogd, wat de kwaliteit ten goede komt. Naast afspraken over scholing zijn afspraken gemaakt over een loonstijging van gemiddeld 6,5% en het verhogen van het aantal vaste contracten in plaats van flexcontracten. Alle verdere acties die gezamenlijk werden voorbereid door werknemersorganisaties FBZ, FNV, CNV en NU’91 zijn hiermee van de baan. 

 

Rob Koster, onderhandelaar arbeidsvoorwaarden FBZ blikt terug: ”Er waren meer dan tien rondes nodig om te komen tot dit onderhandelingsresultaat. De onderhandelingen verliepen moeizaam. Na de onderhandelingen in november lag het overleg zelfs enkele maanden stil. Met flyeracties hebben werknemers in de ziekenhuizen overal in Nederland duidelijk laten zien dat ze een goede cao willen. Dankzij de druk van een ultimatum van de werknemersorganisaties en de dreiging van hardere acties wilde de NVZ opnieuw aan de onderhandelingstafel en is eindelijk ingegaan op de eisen van de werknemers. FBZ is blij met het goede resultaat.”

In het akkoord is een loonstijging afgesproken die kan oplopen tot gemiddeld 6,5%.
Zo worden de salarisschalen en de salarissen: 
• per 1 januari 2015 structureel verhoogd met 1,5%
• in juli 2015 vindt een eenmalige uitkering plaats van 0,5% met een bodem van 400 euro
• per 1 januari 2016 structureel verhoogd met 1,5%
• in juli 2016 vindt een eenmalige uitkering plaats van 0,5% met een bodem van 125 euro. 

De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in per 1 maart 2014 en loopt tot 31 december 2016. FBZ legt het principeakkoord voor de ledenraadpleging voor aan de werknemersachterban van de FBZ-organisaties.

 

Lees verder op de website van de FBZ: www.fbz.nl

 

 

Vorige artikel Vragen/Opmerkingen overleg Achmea 20 maart
Volgende artikel De NPi-service staat voor u klaar!

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl