Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Beweegprogramma ‘Blijf in de Benen’ voor ouderen

maandag 3 augustus 2015 / Categorieën: Niet-leden

‘Blijf in de Benen’ bestaat uit filmpjes met bewegingsoefeningen die speciaal zijn ontwikkeld voor ouderen en helpen om verantwoord en veilig in beweging te blijven. Ouderen kunnen nu direct zelf in hun huiskamer aan de slag gaan met het beweegprogramma.

Omdat er steeds meer ouderen zijn en men ook ouder wordt, stijgen de zorgkosten snel. Het wordt dus steeds belangrijker dat ouderen zich zo lang mogelijk zelf kunnen redden. ‘Blijf in de Benen’ kan helpen om de kwaliteit van leven te bevorderen en achteruitgang door veroudering te vertragen. Waardoor men langer zelfredzaam is en langer zelfstandig thuis kan blijven wonen.

‘Blijf in de Benen’ is ontwikkeld door geriatriefysiotherapeuten Ine Wigbold, GoedZorg Fysiotherapie IJsselmuiden en Irma Bol, Paramedisch centrum INBEWEGING Oosterbeek i.s.m. Progez, advies- en ondersteuningsorganisatie voor de eerste lijn. 

Het beweegprogramma is nu voor iedereen verkrijgbaar op usb-stick tegen kostprijs à € 50,- bij Progez, Dokter Klinkertweg 16, 8025 BS Zwolle, 038 – 455 70 80, e-mail: r.dekker@progez.nl 

 

Meer informatie? Rik Meliesie, adviseur Progez 06 – 50 257 960, e-mail: h.meliesie@progez.nl

 

Vorige artikel Wat als in 2020 de patiënt de kwaliteit van zorg beoordeelt?
Volgende artikel Uitkomsten ledenenquête zorgproducten

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl