Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Boek over de geschiedenis van oefentherapie

Boek over de geschiedenis van oefentherapie

donderdag 9 december 2021 / Categorieën: Niet-leden

Begin november vierde de Hogeschool van Amsterdam (HvA) het lustrumfeest ‘100 jaar opleiden tot Oefentherapeut’. Vanuit New Metropolis in Amsterdam-Zuidoost werd stilgestaan bij het verleden, heden en de toekomst van de opleiding. Een deel van de gasten was live aanwezig en zo’n 250 gasten volgden het feestelijke symposium online.

Van Mensendieck naar Oefentherapie

Het symposium kreeg een extra feestelijk tintje door de aanwezigheid van historicus, schrijver en onderzoeker Rogier Overman. Hij schreef ter gelegenheid van dit lustrum een boek over de geschiedenis van Oefentherapie vanuit het perspectief van de Amsterdamse opleiding. Viola Zegers, directeur van Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM) prees dit prachtige boek aan bij het publiek: “Het gedachtegoed van Oefentherapie verdient een plek, zeker in een tijdperk waarin preventie hoog in het vaandel staat. Het gaat over leefstijl, positieve gezondheid en de beweging voor de juiste zorg op de juiste plek.” Het boek ‘van Mensendieck naar Oefentherapie’ is te bestellen via de website.

Inkijkje

In het Nederlands Tijdschrift voor Oefentherapie publiceerde Overman drie artikelen waarin hij een inkijkje geeft in het boek:

Van Mensendieck tot Oefentherapie

Mensendieck in oorlogstijd

De lange weg naar wettelijke erkenning

Vorige artikel Subsidie voor Richtlijn Hartrevalidatie
Volgende artikel Viola Zegers is nieuwe voorzitter PPN

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl