Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Geriatrie-register

woensdag 12 juni 2019 / Categorieën: Niet-leden

 

De VvOCM is de afgelopen periode i.s.m. met de 'werkgroep' geriatrie bezig geweest met het ontwikkelen van de registratie-eisen voor het register tot geriatrie oefentherapeut. Op 5 maart zijn de register-eisen bekend gemaakt. Het is vanaf 1 juni mogelijk je in te schrijven in dit register. In deze mail lees je hoe de registratieprocedure er uit ziet.
 
Registratieroutes:
Er zijn twee routes om je in dit register te kunnen registeren:
1. Door het volgen van diverse 'losse' geriatrie scholingen en een portfoliogesprek
2. Door het volgen van de master geriatriefysiotherapie aan de hogeschool Utrecht of
de master chronische ziekten aan de Hogeschool Leiden uitstroomrichting geriatrie (opleiding bestaat niet meer).

Registratie-eisen
Het document met registratie-eisen** is erg uitgebreid. Dat komt omdat de geriatrische zorg gekenmerkt wordt door multimorbiditeit en complexiteit. Je dient daarom over verschillende aandoeningen kennis te hebben, maar mag zelf bepalen hoe je invulling geeft aan diverse thema’s*. Dat maakt dat dit document omvangrijk is, maar de eisen hopelijk ook een bepaalde flexibiliteit bieden.

Registratieprocedure 
Voor de eerste registratie kun je je melden bij de VvOCM. Tegelijkertijd bouwt het kwaliteitsregister het geriatrie- oefentherapie register. We streven er naar om de geriatrie-oefentherapeuten voor de zomer over te hevelen naar het KP register. De eerste 25 oefentherapeuten die zich registreren, worden gratis geregistreerd.
 
Wil je je aanmelden voor het register geriatrie- oefentherapie? Dat kan vanaf 1 juni 2019. Je vult daarvoor het inschrijfformulier in.
Dit inschrijfformulier stuur je op naar info@vvocm.nl o.v.v. aanmelden register geriatrie- oefentherapie.
 
Aanmelden via route 1 kan per 1 juni 2019, maar wordt pas definitief na het voeren van jouw portfoliogesprek, omstreeks sept/okt 2019. Dit portfoliogesprek wordt gevoerd a.d.h.v. het beroepscompetentieprofiel geriatrie oefentherapie. Dit competentieprofiel is op dit moment in ontwikkeling en zal naar verwachting voor de zomer 2019 opgeleverd worden. Wil je meer weten over waarom dit portfoliogesprek een onderdeel is van de registratie-eisen? Klik dan hier.
 
* Heb jij een cursus op het gebied van geriatrie gevolgd die jij relevant vindt bij een bepaald thema- maar niet is opgenomen in de registratie-eisen? Neem dan contact op met rieneke@vvocm.nl
** Op basis van eerdere reacties zijn er wat kleine aanpassingen aan de registratie-eisen gedaan. Op de website kun je de vernieuwde versie vinden


 

Voor meer informatie en benodigdheden omtrent de registratie klikt u op deze link.

Vorige artikel Livestream ALV 17 juni
Volgende artikel IO begeleiderscursus op 15 januari+ 5 februari

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl