Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

Overgewicht: sluit je aan bij projecten bij jou in de buurt!

woensdag 26 maart 2014 / Categorieën: Niet-leden

De VvOCM heeft zich onlangs aangesloten bij het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON). Meer informatie hierover vind je in het persbericht elders in het LEDENNIEUWS. 

 

Het PON heeft de afgelopen jaren een aantal producten ontwikkeld die bedoeld zijn om overgewicht aan te pakken, zoals de Zorgstandaard Obesitas, het addendum ernstige kinderobesitas en kwaliteitsindicatoren voor volwassenen. Op projectbasis wordt nu gewerkt aan de implementatie van de zorgstandaard voor volwassenen en aan de implementatie van de zorgstandaard voor kinderen. Het project Care for Obesity (C4O) is bijvoorbeeld gericht op het versterken van de ketenaanpak voor overgewicht en obesitas bij kinderen. Dit project start dit jaar in de JOGG-gemeenten. Het verbeteren van de verbinding tussen preventie en zorg staat daarbij centraal en wordt ondersteund door VWS.

 

 

 

 

 

Houd de ontwikkelingen bij jou in de omgeving goed in de gaten. Zorg dat je hier als oefentherapeut bij bent. Dat kan de VvOCM vanuit Utrecht niet voor je regelen. Wacht niet en sluit je aan bij ketenzorg-projecten rondom overgewicht en obesitas!


Meer informatie kun je vinden via het PON en de JOGG-gemeenten.

Vorige artikel PR in de praktijk!
Volgende artikel Oproep leden REOS gebied