Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Paramedische beroepsverenigingen ontwikkelen samen richtlijn Kwetsbare Ouderen

Paramedische beroepsverenigingen ontwikkelen samen richtlijn Kwetsbare Ouderen

maandag 7 februari 2022 / Categorieën: Niet-leden

VvOCM start samen met vijf paramedische beroepsverenigingen met het ontwikkelen en implementeren van de evidence based richtlijn ‘Paramedische Zorg voor Kwetsbare Ouderen’. We starten in februari met het behandelen van de meest prangende knelpunten die we eerder hebben bepaald.

Generiek deel en zes beroepsspecifieke delen
De multidisciplinaire richtlijn zal bestaan uit een generiek deel en zes beroepsspecifieke delen. Zo biedt de richtlijn oefentherapeuten en andere paramedici handvatten om de Juiste Zorg op de Juiste Plek te bieden. We besteden in de richtlijn ook aandacht aan de afstemming en interdisciplinaire samenwerking tussen zorgverleners - binnen én buiten de paramedische zorg.  

ZonMw-subsidie & samenwerkingspartners
VvOCM heeft samen met vijf andere paramedische beroepsverenigingen een ZonMw-subsidie ontvangen voor het ontwikkelen en implementeren van de richtlijn. We werken aan de richtlijn samen met: het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH), Ergotherapie Nederland (EN) en de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF).  

Vorige artikel Doe mee aan programma Organisatiegraad Paramedische Zorg!
Volgende artikel Help mee de kwaliteit van de oefentherapeutische zorg te verbeteren

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl