Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Veranderingen Landelijke Database en MijnVvOCM.nl

dinsdag 12 maart 2019 / Categorieën: Niet-leden

Verandering Landelijke Database Oefentherapie en MijnVvOCM.nl

De VvOCM gaat stoppen met de samenwerking met DKZ en Securelogin. Dit betekent dat er een aantal veranderingen plaats gaan vinden rond mijnLDO en MijnVvOCM.nl.

Landelijke Database Oefentherapie
We zijn inmiddels ruim twee jaar bezig met het ontwikkelen van de Landelijke Database Oefentherapie (LDO). Een belangrijk onderdeel binnen LDO is het dashboard, waarop de data worden teruggekoppeld naar de praktijken. Uit evaluaties met de gebruikers concluderen we dat zo’n dashboard (of portaal) een waardevolle methode is om praktijken inzicht te geven in hun eigen gegevens, naast landelijke gegevens.

De ontwikkelperiode heeft ons als VvOCM echter ook geleerd dat het maken van een dashboard als dit erg kostbaar en arbeidsintensief is en dat dit ook na de ontwikkelperiode nog de nodige investering zal vragen. Zowel qua tijd als qua geld. Waar eerst de koers op een eigen platform lag, is nu besloten om aan te sluiten bij het portaal van Nivel, dat nu in ontwikkeling is.

Nivel verzamelt dus niet alleen de gegevens (dat doen ze nu al), maar zal ook gaan zorgen voor de weergave van deze gegevens in een portaal. Het samenwerken met minder verschillende partijen zorgt voor minder administratieve handelingen en een snellere afstemming. Ook is er richting de deelnemers van de LDO straks één duidelijk aanspreekpunt voor vragen over het mijn LDO portaal.

Kort samengevat: We beëindigen de samenwerking met MijnVvOCM.nl en de tegel mijnLDO.nl. De data vanuit de Landelijke Database Oefentherapie (LDO) zijn vanaf tussen juli- septemberop het MijnLDO-portaal te zien, een online portaal ontwikkeld door Nivel en VvOCM.Je hoeft hier zelf niets voor te doen – we houden je uiteraard op de hoogte van het precieze moment.

De reeds verzamelde data blijven beschikbaar en zullen ook weer zichtbaar zijn in het nieuwe portaal.


MijnVvOCM.nl
MijnVvOCM.nl vormt momenteel de toegang tot MijnLDO. Daarnaast is het een platform dat toegang biedt naar andere applicaties die oefentherapeuten gebruiken. Na een pilot van twee jaar hebben we de conclusie moeten trekken dat mijnvvocm.nl een handig product is, maar dat het niet geheel voldoet aan de doelstellingen die wij er mee hebben. Helaas hebben wij als beroepsvereniging niet de capaciteiten om een ambitieus product als dit goed te benutten en door te ontwikkelen. De nog te verwachten (stijgende) kosten / investeringen als we Mijn VvOCMwelvoor alle leden beschikbaar gaan maken, maken deze beslissing nog duidelijker zichtbaar.De VvOCM concentreert zich daarom het komende jaar op het verbeteren/vernieuwen van de huidige website.

Wat merk ik als deelnemer van deze veranderingen?
  • - Je krijgt tussen juli-september 2019 toegang toteen nieuw data dashboard. Dit dashboard bevat een uitgebreid overzicht van jouw data, in tegenstelling tot de beknopte set die je tot nu toe hebt gezien.
  • - Als je momenteel nog niet bent aangesloten op mijnLDO.nl (geen toegang hebt tot data), zal je direct op het nieuwe dashboard worden aangesloten per juli/augustus 2019.
  • - Op het moment datMijnVvOCM.nl niet meer nodig is voor de toegang tot het 'oude' mijnLDO.nl, zal MijnVvOCM.nl niet meer beschikbaar zijn.

Nieuwe situatie :
 
Vorige artikel Dringend deelnemers gezocht voor IO Utrecht e.o.
Volgende artikel HERINNERING: Wat kost oefentherapie? En wat levert het op? Financiële vragen over 2018

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl