Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

VvOCM nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

AVG Webinar

donderdag 21 december 2017 / Categorieën: Niet-leden

Volg ook een AVG Webinar en bereid je goed voor op deze nieuwe Europese wet

Verstuur jij je patiëntgegevens nog via de ‘normale’ mail? Heb jij je papieren verwijzing nog op je bureau of los in kast liggen? Heb jij al gecheckt of jouw softwareleverancier wel veilig genoeg werkt?

Zomaar enkele vragen die je jezelf kan stellen in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dit is een Europese nieuwe wet die vanaf 25 mei 2018 in werking gaat. Deze zal de huidige Nederlandse wet bescherming persoonsgegevens gaan vervangen.

 

De wet is gericht op de bescherming van persoonsgegevens. Iets wat voor iedere zorgverlener dus enorm relevant is. De wet stelt dat er strengere regels verbonden moeten zijn aan de wijze waarop er met privacy en persoonsgegevens wordt omgegaan. Een belangrijk punt in de AVG is dat je als zorgverlener aan moet kunnen tonen hoe je de regels van deze wet toepast (verantwoordingsplicht).

 

In samenwerking met PPN en KNGF gaat de VvOCM aan de slag om jullie beter over de AVG  te informeren en hierop voor te bereiden. Meer informatie over dit onderwerp zal volgen. Ondertussen kun je natuurlijk zelf al wel bij eerder gestelde vragen stil staan en zelf informatie over de AVG opzoeken. 

 

Wil je meer weten over de AVG en hoe je je hierop kan voorbereiden? Meld je dan aan voor onderstaande AVG informatieve webinar sessies.

 

De webinars zijn gecombineerde deelsessies van 30 minuten. Je kan zelf bepalen of je de deelsessies gecombineerd volgt of na 30 minuten afhaakt om de aanvullende sessie op een ander moment (per combisessie zijn 2 data gepland) te volgen:

 

  • Deelsessie A (het waarom): Aanleiding en achtergronden AVG
  • Deelsessie B (het wat): Inhoud AVG. Begrippen en hun betekenis.
  • Deelsessie C (het hoe): Op welke wijze geef ik aantoonbaar vorm en inhoud aan de AVG
  • Deelsessie D (ISMS): Informatiebeveiligingsbeleid op basis van risicoanalyse 

 

Aanmelden kan via:

          (https://zoom.us/webinar/register/WN_s7i7EoQlRNaR2ngT3HH-Xg

 

De eerste sessie vindt plaats op 16 januari 2018  en de volgende kort daarna, dus wees er snel bij en meld je aan! 

Vorige artikel 18e Jaarcongres voor de Podologie
Volgende artikel Folder jongeren