Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

VvOCM nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

Blended Cursus ‘Werken met een meldcode huiselijk geweld'

dinsdag 5 november 2013 / Categorieën: Niet-leden

 

 

 

 

In samenwerking met Augeo Academy The Next Page biedt de VvOCM de blended cursus ‘Werken met een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’. De cursus bestaat uit twee onderdelen. Eerst volg je als deelnemer individueel de online cursus die Augeo Academy The Next Page in samenwerking met het KNGF en de VvOCM heeft ontwikkeld. Deze cursus duurt in totaal 2 tot 3 uur. Je kunt dit deel doen in je eigen omgeving op een door jezelf gekozen moment. Wanneer de online cursus is afgerond, ontvang je een certificaat.

 

Met dit certificaat kan worden ingeschreven op het tweede deel van de cursus; de praktijkdag. Deze praktijkdag staat gepland op 6 februari 2014. Belangrijk is dat je het online onderdeel uiterlijk twee weken voor die datum hebt afgerond.

 

 

 

 

Waarom deze cursus?

Als oefentherapeut werk je met volwassenen en/of kinderen. Het kan voorkomen dat je vermoedt dat een patiënt slachtoffer is van huiselijk geweld of kindermishandeling. Maar dan? Huiselijk geweld, waaronder kindermishandeling, is een erg gevoelig onderwerp en lastig om aan te pakken. Je wilt je misschien niet bemoeien met ‘privézaken’ of je relatie met de klant op het spel zetten. Aan de andere kant heb je een wettelijke plicht om stappen te ondernemen bij vermoedens van huiselijk geweld. Bovendien, als je niets doet kan het geweld nog jarenlang doorgaan.

De combinatie van online leren en een praktijkdag heeft heel veel voordelen. Het biedt een uitstekende mogelijkheid om op jouw eigen moment, in jouw eigen tempo, de theorie over dit onderwerp te leren. Als afsluiting kan je de geleerde stof op de praktijkdag toetsen en uitwisselen met collega's.

 

Kosten en aanmelding

Leden van de VvOCM betalen voor de online cursus en praktijkdag gezamenlijk € 229. Voor niet-leden zijn de kosten € 290. Accreditatie is aangevraagd (ca. 10 punten in totaal).

Meld je snel aan bij Carla, e-mail: carla@vvocm.nl
Na aanmelding en betaling ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot de online cursus.

 

Aanmelden voor praktijkdag

Zodra de online cursus is afgerond, ontvang je een certificaat ter bevestiging. Je wordt verzocht dit certificaat te mailen naar carla@vvocm.nl o.v.v. aanmelding praktijkdag cursus HG en KMG. Zodra de aanmelding is verwerkt, ontvang je een bevestiging van plaatsing voor de praktijkdag.

Stuur de aanmelding uiterlijk twee weken voor de praktijkdag (op 30 oktober) aan ons door.

 

Alleen online
Je kunt ook alleen de online cursus volgen bij The Next Page. VvOCM-leden krijgen korting en betalen hiervoor € 35 in plaats van € 45. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de speciale actiepagina op de website van The Next Page

 

 

 

Meer informatie kun je hier downloaden.

Vorige artikel Informatie avond zit met pit in de regio!
Volgende artikel Meldingen aan inspectie: nieuwe leidraad