Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

VvOCM nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

Contracteerbeleid 2017-2018 Zilveren Kruis Achmea grote tegenvaller

woensdag 4 mei 2016 / Categorieën: Niet-leden

Afgelopen week heeft zorgverzekeraar Zilveren Kruis via een nieuwsbrief haar inkoopspecificaties voor 2017 en 2018 bekend gemaakt voor fysio- en oefentherapie.

Daarin kunt u lezen dat er twee type contracten zijn. Vooralsnog komt de oefentherapeut echter niet in aanmerking voor het nieuwe Pluscontract. Helaas moeten we dus constateren dat er niets is gedaan met het kwaliteitsbeleid van de VvOCM.

 

Zilveren Kruis heeft de afgelopen maanden verschillende gesprekken gevoerd met het KNGF, VvOCM en het Keurmerk Fysiotherapie over het beleid. Vanuit de VvOCM hebben we actief ingezet op aansluiting van de inkoopcriteria op ons eigen kwaliteitsbeleid.

Het is heel teleurstellend dat we moeten constateren dat Zilveren Kruis haar eigen koers volgt. Naar onze mening doet deze keuze absoluut geen recht aan uw en onze inspanningen.

Uiteraard zijn we tevreden met de afname van de administratieve belasting en juichen we heldere en ter zake doende contractuele afspraken alleen maar toe. Echter erkenning van de inspanningen van oefentherapeuten op het gebied van kwaliteit staat wat ons betreft voorop. De VvOCM vindt dat niet zo maar voorbij kan worden gegaan aan alle inspanningen met bijbehorende verplichtingen van de afgelopen jaren, zoals meedoen aan het  cliëntervaringsonderzoek.

 

Wat ons betreft is het laatste woord hier nog niet over gesproken. Uw op- en aanmerkingen zijn van harte welkom en nemen wij graag mee in het vervolg. U kunt deze per e-mail sturen aan info@vvocm.nl (met als onderwerp ‘Inkoopbeleid Zorgverzekeraars’). Uiteraard houden we u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Vorige artikel Webinar 'Cliëntervaringsonderzoek'
Volgende artikel Modelovereenkomst praktijkmedewerking / -waarneming