Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

VvOCM nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

CORRECTIE op nieuwsbericht project zorgverzekeraars

dinsdag 15 oktober 2013 / Categorieën: Niet-leden

In het nieuwsbericht project zorgverzekeraars (oktober 2013) is een foutje geslopen. In het eerste bericht wordt een voorlopig advies gegeven. De registratie van alleen de hoofdlocatie betreft inschrijving bij de Kamer van Koophandel en niet bij Vektis. Het is wenselijk dat u al uw behandellocaties wel registreert in Vektis.

Ons voorlopig advies is dan ook alleen de hoofdlocatie te registreren bij de Kamer van Koophandel.

 

De reden van dit voorlopige advies is dat ons, vanuit het veld, geluiden bereiken dat de Kamer van Koophandel bij de registratie van dependances onredelijke eisen stelt. We zijn nu aan het uitzoeken hoe dat precies zit.

 

 

 

 

 

Het juiste bericht is dan ook:

 

VEKTIS

 

In de zomer heeft Vektis een brief gestuurd naar praktijkhouders. Daarin stond onder meer onderstaand citaat:

 

Het is bekend dat wettelijke eisen voor toelating tot de zorgmarkt zullen worden aangescherpt. De registratie in het AGB register zal moeten aansluiten bij de gegevens in het Nederlands Handelsregister (KvK), zowel voor de onderneming (praktijk ) als de bijbehorende vestigingen (dependances)”.

 

Wij hebben als VvOCM nog veel vragen over deze aanvullende informatie. Registratie bij de Kamer van Koophandel  voor dependances brengt veel werk met zich mee. Ons voorlopig advies is dan ook alleen de hoofdlocatie te registreren bij de Kamer van Koophandel.

Vorige artikel Nieuwsbericht project zorgverzekeraars, oktober 2013
Volgende artikel HERINNERING: Studiedag PSOT op 16 november a.s.

Documenten