Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

VvOCM nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

notulen achterbanvergadering dinsdag 7 oktober

vrijdag 31 oktober 2014 / Categorieën: Niet-leden

Notulen achterbanvergadering  dinsdag 7 oktober 2014

Hella heet iedereen hartelijk welkom en in bijzonder Joke de Vries die straks een presentatie gaat geven

 • De notulen van de achterban vergadering dd 20 maart 2014 worden goedgekeurd

 • Aanvulling van het regioteam: de functie van Hella als regiomanager wordt overgenomen door Miranda van Es. Met alleen stemmen voor is dit een feit.

 • Volgend jaar stopt Ans met haar functie samenwerking.  Wie volgt haar op?

 • Adressen lijst. Jolande is bezig een nieuwe adressenlijst te maken voor Breda en regio Breda. Omdat  er een ambulante praktijk vermeld werd op de proefdruk, is een discussie ontstaan over de criteria waaraan voldaan moet worden om op deze lijst te mogen staan. Een en ander is kort gesloten met de VvOCM en de volgende criteria zijn van belang;  je moet lid zijn van de VvOCM en je moet geregistreerd staan in het kwaliteitsregister paramedici. ( KP) De bedoeling is dat de vermelding zoveel mogelijk uniform wordt en dat eventuele specifieke zaken betreffende wel of geen contract met een zorgverzekeraar en verduidelijking over de vergoeding van de behandeling  op de website van de individuele therapeut te vinden is voor de consument.

 • Klant tevredenheids onderzoek. Dit wordt medio mei 2015 verplicht voor KP registratie. Winmens gebruikers hebben van Faireware al een mail ontvangen met de volgende link. www.qualizorg.nl/oefentherapie  Zij geven een flinke korting geldig tot 30 okt. 2014. https://www.qualizorg.nl/images/7_2_8_6_tarieven_v1_con.png

 • Keuze ( mail VvOCM 3-10-2014)

  De VvOCM is van mening dat iedere therapeut inzicht zou moeten hebben in hoe de patiënt over het therapeutisch handelen en praktijkvoering denkt. Om die reden zal cliëntervaringsonderzoek vanaf medio 2015 onderdeel worden van de kwaliteitseisen voor opname in het kwaliteitsregister. Dat betekent dat nu niet gaan deelnemen aan het cliëntervaringsonderzoek slechts uitstel is. Zie voor verdere uitleg het nieuwsbericht zorgverzekeraars september, nr. 7. De link vindt u onderaan dit bericht.

EPD

Leverancier

Qualizorg

Mediquest

Note

Winmens

Fairware

Ja

Nee

1 + 2

Intramed

Intramed

Ja

Ja

 

Incura

Winbase

Ja

Nee, ontwikkeling

2

Zorgadmin (Prosoftware)

Prosoftware

Ja, per 15 okt 2014

Nee,

2

Prosoftware

Prosoftware

Ja, per 15 okt 2014

Nee

2

Fysiomanager

Logic Data

Ja

Ja

 

G2 paramedici

De Heer software

Ja

Ja

 

Fysiologic

WOH

Ja

Ja

 

Ja        = Volledig automatische koppeling gerealiseerd

Nee     = Nog niet het geval en geen opleverdatum bekend

Note 1 = Er is een koppeling gerealiseerd, maar dit betreft een minder geavanceerde koppeling. In het betreffende EPD selecteert u, wanneer u dat wilt, handmatig de cliënten die uitgenodigd moeten worden, op basis van de selectie maakt het EPD een lijst die geüpload dient te worden in de vragenlijst applicatie om de vragenlijst distributie te activeren. 

Note 2 = We verwijzen u naar de informatiepagina van betreffende leverancier over afspraken  die men heeft met betreffende EPD-partij.Meer over het cliëntervaringsonderzoek was te lezen in
Nieuwsbericht zorgverzekeraars september, nr. 7.


 

 •  

 • Let op: je kunt gebeld worden door iemand die een bedrijvengids promoot. Niets mee doen en zeg geen ja!!

 • VGZ komt met Fysiotrack. Dit is zo iets als E-Health maar dan met oefeningvideo’s. Ans heeft hier vragen over gesteld aan de VvOCM maar nog geen antwoord ontvangen. Gesteld wordt dat we eerst meer informatie afwachten voordat we hier iets mee doen. Inmiddels is het advies van de VvOCM ontvangen en het luidt: doe er niets mee.

 • VGZ. Voor 2015 is een cliënttevredenheidsonderzoek nog niet verplicht. Zie mail VvOCM

 • Hierna volgt de presentatie van Joke de Vries van de Vries en Rijke expertisecentrum voor menselijke waarden in professionaliteit. Joke werkt in Capelle a/d Ijssel waar zij mensen begeleid. Zij geeft cursussen en doet onderzoek in praktijk. Info op www.devriesenrijke.nl

 • Hierna volgt dankwoord en bloemen voor Joke voor haar interessante verhaal.

 • Sluiting vergadering met hapje en drankje.

Vorige artikel LET op: Tekentermijn Achmea sluit 1 november!
Volgende artikel Intake en behandeling op één dag