Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

VvOCM nieuws

Word lid van VvOCM

Nieuws

NZa: ‘Zorgen over macht verzekeraars’

maandag 1 december 2014 / Categorieën: Niet-leden

De NZa maakt zich zorgen over de machtsconcentratie bij zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars kunnen strengere controles verwachten. Dat zei bestuursvoorzitter Maarten Ruys vorige week tijdens een bijeenkomst die de NZa organiseerde voor partijen uit de zorg.

Zorgverzekeraars
De macht van zorgverzekeraars neemt toe door de afschaffing van de ex post verevening per 1 januari 2015 en de voorgenomen wijzigingen van artikel 13 in de Zorgverzekeringswet. Doordat de ex post verevening vervalt, krijgen zorgverzekeraars geen compensatie meer achteraf voor risicovolle patiënten. Als artikel 13 is aangepast, zijn zorgverzekeraars niet meer verplicht om niet-gecontracteerde zorg te vergoeden.

Zorgplicht

Voor de NZa betekenen deze ontwikkelingen dat de aandacht wordt verlegd naar de zorgverzekeringsmarkt. De NZa gaat de concurrentie tussen zorgverzekeraars onder de loep nemen. De autoriteit meet de marktmacht van verzekeraars en controleert of zij inkoopvoordelen doorgeven aan hun verzekerden. Ook let de NZa op het nakomen van de zorgplicht, het verbod op premiedifferentiatie en ongewenste risicoselectie.

 

Bron: www.zorgvisie.nl

Vorige artikel Nieuwjaarsborrel vr 30-1-15 van 17.00 tot 19.00 uur bij Van der Valk te Drachten
Volgende artikel VvOCM presenteert verenigingsapp